Джерело: Вінницька обласна державна адміністрація

Важливою та обов’язковою складовою Стратегії 2027 є стратегічна екологічна оцінка, яку підготовлено за підтримки Проекту ПРОМІС.

21 січня, у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат» відбулась презентація Звіту про стратегічну екологічну оцінку Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року.

Розпочавши зустріч, заступниця директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Інесса Ратушняк подякувала за експертну підтримку та розробку стратегічної екологічної оцінки Проекту ПРОМІС та поінформувала присутніх про вже проведені заходи та зустрічі під час розробки проекту Стратегії 2027,   участь у яких брали представники органів влади, бізнесу, вищих навчальних закладів та громадськості, а також експерти та консультанти із стратегічного планування.

В свою чергу, консультант Проекту ПРОМІС Геннадій Марушевський презентував Звіт про стратегічну екологічну оцінку, метою якої є забезпечення високого рівня охорони довкілля та сприяння інтеграції екологічних факторів у підготовці Стратегії 2027. Зокрема, експерт зауважив на важливості даної оцінки, що дозволить запобігти небажаних для довкілля наслідків діяльності на стадії  планування.

В ході зустрічі учасники обговорили як стратегічна екологічна оцінка дозволяє відслідкувати фактичні наслідки заходів, передбачені Стратегією 2027.