2020-04-07_01Упровадження необхідних карантинних заходів через активне поширення коронавірусної хвороби COVID-19 стало викликом для усіх представників малого та середнього бізнесу. В цей непростий час підприємці шукають нові підходи та можливості для адаптації та подальшого розвитку своєї справи. Все більше підприємств при цьому обирають інклюзивний шлях розвитку.

За роки діяльності експертами Проекту ПРОМІС було напрацьовано ряд матеріалів із соціального підприємництва. Ми вирішили зібрати їх в нашій online-бібліотеці для соціального підприємця.

Публікації будуть цікавими як для практикуючих соціальних підприємців, так і для тих, хто бажає започаткувати таку ініціативу, інтегрувати соціальний чинник у власну справу, або просто більш детально розібратися у темі.

Social_Entrepreneurship_-Guide Посібник «Що слід знати про соціальне підприємництво». Посібник розкриває значення поняття «соціальне підприємство» та знайомить читача з кращими прикладами соціального підприємництва в Україні та за кордоном.
Woman_Business_PLEDDG Аналітичне дослідження «Інклюзивний розвиток бізнесу: жіноче підприємництво». Зусилля, спрямовані на залучення жінок до бізнесу, є важливим чинником інклюзивного економічного зростання в Україні. Оскільки жінки в Україні становлять понад половину населення, а їхній трудовий та підприємницький потенціал використовується неповною мірою, підвищення жіночої підприємницької активності сприятиме становленню більш конкурентоспроможної економіки та стане важливим чинником зростання залученості жінок до суспільно-політичних справ.
SME-Guide Посібник «Зелений» бізнес для малих і середніх підприємств». Метою цього посібника є сприяння інтеграції принципів екологічної збалансованості в успішну бізнес-діяльність МСП.

Більше корисних матеріалів за напрямками діяльності Проекту ПРОМІС читайте в розділі «Депозитарій знань».