2 (1)Послаблення карантинних обмежень та поступове повернення до звичного ритму життя не скасовує нових реалій, що стали наслідками поширення COVID-19 на теренах України. Такі умови накладають відбиток, зокрема, на діяльність органів місцевого самоврядування (ОМС), а особливо структур, що працюють з громадянами. Саме тому Проект ПРОМІС зосередив зусилля на допомозі 16 містам-партнерам у процесі подальшого безпечного надання адміністративних послуг жителям.

Для визначення нових потреб міст-партнерів і впливу на їхній розвиток пандемії, спричиненої COVID-19, команда Проекту ПРОМІС провела опитування. Результати засвідчили, що першочерговим завданням для безпечного й безперервного надання адмінпослуг є забезпечення засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) працівників центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) та інших співробітників ОМС, які безпосередньо контактують із відвідувачами.

«Міста та громади поступово адаптуються до посткарантинних реалій. Для ОМС найважливішим сьогодні стало питання безпеки, особливо в сфері надання адміністративних послуг, де контакти між людьми – необхідна умова. Саме тому для подальшого якісного надання таких послуг Проект ПРОМІС забезпечив ЦНАПи міст-партнерів необхідним запасом засобів індивідуального захисту», – наголосив Олександр Кучеренко, директор Проекту ПРОМІС.

Спираючись на отримані дані, Проект ПРОМІС здійснив закупівлю ЗІЗ для міст-партнерів на загальну суму понад 1,6 млн гривень. До переліку увійшли: одноразові медичні маски, гумові рукавички, антисептичні та дезінфекційні засоби.

«Проект ПРОМІС системно підійшов до питання забезпечення міст-партнерів необхідними засобами індивідуального захисту. Ми зібрали потрібну інформацію від ОМС, врахували потреби та особливості кожного міста. На основі отриманих даних ми розрахували необхідну кількість засобів для максимального забезпечення працівників усім необхідним для ефективної та безпечної роботи», – підкреслив Ігор Лепьошкін, Головний експерт/керівник з програмної діяльності Проекту ПРОМІС.

Регіональні координатори Проекту ПРОМІС тісно співпрацювали з представниками місцевих ОМС для якнайшвидшого забезпечення працівників засобами захисту.

«Ми хочемо подякувати представникам Проекту ПРОМІС за надану підтримку в питаннях захисту працівників ЦНАПу та виконавчого комітету, які працюють з населенням в період карантину. Для того щоб зберегти здоров’я не лише працівників, а й відвідувачів. В особливості окремо хочемо подякувати регіональному координатору Оксані Бондар», – зазначив Анатолій Коновал, начальник управління економіки Жмеринської міської ради.

У ці складні для всієї країни часи Проект ПРОМІС продовжує аналізувати виклики та визначати нові пріоритети підтримки міст-партнерів, виходячи з потреб кожної громади.