ПревьюПротягом 2020 року за підтримки Проекту ПРОМІС  громадська організація «Центр соціальних та ділових ініціатив» впроваджувала проєкт «Агентство кадрів та маркетингу».

Це цикл курсів для підвищення кваліфікації чи освоєння нового фаху у сфері туристичного бізнесу та сфері послуг, пише WestNews.

Мета проєкту – покращення ефективності приватних підприємців та малих підприємств туристичного сектору Яремчанщини через впровадження сучасних технологій  просування бізнесу і використання кваліфікованих кадрів, що підвищить шанси на успішну конкуренцію з великими гравцями ринку та іншими туристичними регіонами.

“Це дозволить малим підприємцям підвищити свої шанси бути конкурентно спроможними та отримати якісний кадровий потенціал. Ми створили “Агенство кадрів та маркетингу”. Цей центр буде працювати на постійній основі. Там можна отримати інформацію про курси, які були чи будуть, методичні матеріали та багато іншої інформації”, – зазначив Іван Зінов’єв, керівник Центру соціальних та ділових ініціатив у Яремче.

120454668_3316207881748799_1231012331107420400_o

 Саме тому протягом червня–вересня Агентство кадрів та маркетингу провело три професійні курси: SMM для туристичної галузі, курси баристів та екскурсоводів.

“Я проходила курси SMM. Ми всі звикли щось писати у соціальних мережах, робимо дописи. Я, як керівник музею, мала робити це ще і по роботі. Ми розуміємо, що в цей час спілкування перейшло у соцмережі. Без них зараз нікуди. Робила я собі це так, як собі знала, вміла, без особливих навичок. Я навчилася робити того, чого не вміла. Так, логотипи далекі від досконалості, але уявлення вже є”, – розповіла Богдана Фаштрига, директорка Музею Етнографії та Екології Карпатського краю.

Загалом на навчання зареєструвалося 69 учасників, 70 учасників пройшли курси та отримали сертифікати, з них – 40 жінок.

“Я дуже давно мріяла освоїти професію екскурсовода. Побачила рекламку, мене зареєстрували і я поїхала вчитися. Після курсів я допомогла у нашому селі організувати поїздку до Церкви Святої Анни у Бориславі. Хочу, щоб у нас більше розвивався духовний напрямок подорожей”, – додала учасниця курсів Марія Ворошило.