2020-05-13_2Джерело: видання «Телеграфъ»

За підтримки Проекту ПРОМІС у Кременчуці стартував проект «Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив». Основними завданнями бізнес-інкубатора є не тільки підтримка малого та середнього бізнесу, але й розвиток жіночого підприємництва, надання базової бізнес-освіти, пошук інвестицій та партнерів, обмін досвідом та популяризація менторства.

Одним із етапів реалізації проекту є проведення навчання основам ведення бізнесу. З 17 по 30 квітня організатори збирали заявки від бажаючих пройти курс. Із понад 40 анкет за спеціальними критеріями організатори відібрали 30 учасниць, що перейшли до другого етапу – публічного голосування на офіційній фейсбук-сторінці бізнес-інкубатора.

Зі слів координаторок проекту – Юлії Цибульської та Ганни Тимофієнко – було кілька причин такого публічного відбору учасниць, і всі вони – на користь самих учасниць та їх майбутніх проектів.


«По-перше, голосування громадськості – це тест для ідеї, з якою дівчата йшли на проект. Вони вчилися позиціонувати її, розповідати про неї та впевнена, отримали багато корисної інформації та фідбеку від знайомих. По-друге, це – тест на готовність діяти. Задіяти всі можливі та неможливі ресурси. Приймати відмови, яких у майбутньому житті цих підприємиць буде ще дуже багато. Пізнавати мистецтво аргументації та бути адвокатом собі та власному майбутньому бренду. Це – найкоштовніший практичний досвід, який вони отримали протягом цих 3 днів. І він назавжди залишиться з ними. По-третє, голосування дозволило привернути увагу громадськості до проблеми розвитку жіночого підприємництва в місті, побачити велику кількість активних, ініціативних, розумних жінок, які мріють приносити користь та брати відповідальність на себе. Ми створили спільноту, яка допомагає зростати та розвиватися, отримувати знання та знаходити допомогу. І це – надважливо, особливо зараз, у час всесвітньої кризи, рецесії економіки, карантину», – зазначають в проекті.

Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці – безпрецедентний проект в історії міста, абсолютно безкоштовний та відповідає вимогам часу.