1

25-26 лютого 2020 року за підтримки Проекту ПРОМІС у Полтаві пройшла робоча зустріч Секції з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Асоціації міст України. Захід присвятили обговоренню розширення представництва жінок у владі.

Учасники та учасниці, серед яких представники ОМС та громадських організацій, обговорили Полтавський досвід забезпечення гендерної рівності й ознайомились з кращими практиками участі жінок в політиці. Депутатка міської ради міста Йорктон (провінція Саскачеван), Канада Ренді Гулден, програмна менеджерка Проекту ПРОМІС Мар’яна Нікула та консультантка Проекту ПРОМІС з питань гендерної рівності Олена Тихомирова поділились канадським досвідом у цій сфері.


«Участь жінок у політиці як на місцевому, так і на національному рівні має стати нормою, що не вимагає додаткових обговорень чи форумів. Жінки не повинні ставати заручниками вкорінених у суспільній свідомості стереотипів та боятися через них реалізовувати свої політичні амбіції. Успішність політика визначають його професійні якості та результати роботи, а не стать», – наголосила у своїй промові Ренді Гулден.

В ході заходу також обговорили перспективи проведення пілотної «Майстерні жіночого політичного лідерства». Ініціатива стане стартовим майданчиком для жінок, що працюють в органах місцевої влади та хочуть розвивати свою політичну кар’єру.

Познайомитись із кращими інклюзивними ініціативами Полтавщини учасники та учасниці могли під час візиту до  «Соціального підприємства «Навчально-виробничий центр». Його головна мета – посилити економічну спроможність жінок-представниць уразливих груп населення. На підприємстві їх навчають швейній справі для можливості подальшого працевлаштування.