Джерело: інформаційна агенція Укрінформ

99078095_107877244267713_3870693276696707072_nПро це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

“Проект “Вінницький стандарт гостинності” має на меті посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва Вінниці у сферах туризму та гостинності завдяки підвищенню кваліфікації та навичок гідів і представників готельно-ресторанної сфери. Проект реалізовує громадська організація “Спілка підприємців “СТІНА” за підтримки канадського проекту міжнародної технічної допомоги “Партнерство для розвитку міст” (ПРОМІС) в партнерстві з департаментом маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “Вінницький стандарт гостинності” стартує з освітніх заходів для гідів. Торік громадська організація “Вінницьке історичне товариство” за підтримки Вінницької міської ради реалізувала проект “Школа вінницького гіда”, покликаний підвищувати рівень знань та навичок гідів, а також формувати нові унікальні маршрути. На продовження результатів “Школи вінницького гіда” в межах проекту “Вінницький стандарт гостинності” відбудеться бізнес-тренінг “Школа гідів 2.0: як започаткувати успішний туристичний стартап”. Враховуючи карантинні обмеження, навчання відбудеться дистанційно.

Крім того, для рестораторів та готельєрів у межах проекту заплановані практична сесія “Дизайн мислення” для розроблення Вінницького стандарту гостинності, навчально-практичні курси для офіціантів та персоналу готелів “Щирий сервіс”, а також форум “Meet up гостинності” для налагодження співпраці між сферою гостинності та гідами. Для гідів відбудуться мовні курси, спрямовані на підвищення мовленнєвої компетенції у галузі туризму та вивчення методики проведення екскурсій для англомовних груп.

Проект триватиме до кінця 2020 року.

Вінниця має значний туристичний потенціал, обумовлений зручним географічним розташуванням, туристичними об’єктами, перспективами розвитку тематичного туризму. Туризм – невід’ємна складова розвитку економіки міста Вінниці. Так, у 2019 році прямі податкові надходження до місцевого бюджету від індустрії гостинності становили 35 млн грн, а обсяг туристичного збору сягнув понад 2 млн грн.