Facebook_10-08

Протягом 5 місяців за підтримки Проекту ПРОМІС у Кременчуці реалізовувався навчальний проект, спрямований на підтримку жіночих бізнес-ідей, створення та розвиток нових підприємств та творчих колаборацій. Минулого тижня було визначено переможницю ініціативи, нею стала авторка бренду EcoCool Марина Довойно.

На участь у бізнес-інкубаторі подалось понад 40 мешканок Кременчука, 25 з яких вже мали бізнес-ідеї і взяли участь у навчанні. Протягом реалізації ініціативи за підтримки Проекту ПРОМІС для учасниць було організовано: 20 навчальних лекцій з бізнесу, 5 майстер-класів від експертів зі всієї України, 6 зустрічей та бізнес-сніданків з успішними жінками, 5 зустрічей для фінального опрацювання бізнес-планів та майже 4 години пітчингу проектів.

За словами керівниці проекту Юлії Цибульської: 


Окрім зустрічей та тренінгів кожна учасниця отримує менторську підтримку від підприємців-практиків. Важливо, що досвід, яким ментори діляться із новачками бізнес-справи має прикладний характер та максимально враховує місцевий менталітет, інтереси та потреби мешканців громади, на відміну від порад, які ширяться в Інтернеті. У подальшому ми плануємо продовжити успіхи бізнес-інкубатору в форматі бізнес-школи та надавати ще більше унікальних пропозицій підприємцям-початківцям”.

Враженнями від участі у бізнес-інкубаторі ділиться Ірина Бардюг:


“Ці п’ять місяців промайнули для мене непомітно. Я дуже щаслива, що подолала свій острах і подала заявку на участь в Бізнес-інкубаторі для підтримки бізнесу у Кременчуці. Протягом цього часу я познайомилась з неймовірними людьми, дізналась море корисної інформації і кардинально змінила своє мислення. Коли я згадую себе рік тому — це була зовсім інша людина. Для мене це вже перемога”.

29 вересня завершилось голосування в рамках Бізнес-інкубатору для підтримки бізнесу у Кременчуці за кращу бізнес-ідею та її авторку. Переможницею за результатами голосування стала Марина Довойно:


“Безмежно завдячую перемогою мого проекту EcoCool всім тим, хто підтримував мене під час голосування, а також координаторкам корисного, мотивуючого проекту Бізнес-інкубатор для підтримки бізнесу у Кременчуці, який реалізується за підтримки Проекту ПРОМІС. Протягом 5 місяців навчання, я не тільки отримала нові знання для реалізації бізнес ідеї — моя ідея структурувалась і з’явився план дій, а й змінила ставлення до себе. Тренери-практики давали багато порад щодо реалізації наших проектів, радили на що краще звернути увагу, а також допомагали пізнати себе, подолати перестороги. Ідея EcoCool — виробництво й реалізація зручних, стильних еко-сумок, якими можна буде замінити використання разових поліетиленових пакетів. Це перший крок до реалізації моєї мрії, яка завдяки проекту стала ціллю! Еко-торбинки мого виробництва вже активно тестуються у Кременчуці, Горішніх Плавнях, Дніпрі, Києві, Варшаві та навіть побували у Єгипті”.

Активізація малого та середнього підприємництва важливий інструмент місцевого економічного розвитку, який підтримує Проект ПРОМІС. Підтримка місцевих бізнес-ідей від жінок забезпечує не тільки нові робочі місця, але й сприяє розширенню галузей підприємництва, покращення сервісу та забезпечення громади міста необхідними товарами та послугами.