Кременчук23 квітня на засіданні Кременчуцької міської ради депутати ухвалили рішення про запровадження програми «Шкільний громадський бюджет міста Кременчука на 2020-2024 роки».

Відтепер місцеві школярі можуть реалізувати корисні ініціативи у своєму навчальному закладі та задавати вектор його подальшого розвитку. Для цього потрібно підготувати проект із пропозиціями та подати його на голосування в своїй школі. Зробити це можуть учні з 6 по 11 класи. Для реалізації таких проектів кожна школа-учасник Програми отримає 50 тисяч гривень з місцевого бюджету.
Для участі у Програмі цього року в місті визначать 4 пілотних школи, де буде впроваджено громадський бюджет. В подальшому така практика буде реалізована в усіх місцевих школах.

«Шкільний бюджет участі важливо запровадити тому, що це дає можливість ефективно використати кошти, передбачені на розвиток навчальних закладів у місті. Хто розуміє потреби конкретної школи краще за її учнів? Реалізація Програми дозволить максимально врахувати інтереси школярів та батьків і якісно змінити шкільне середовище», – зазначив Ігор Лепьошкін, Головний експерт/керівник з програмної діяльності.

Кременчук – одне з небагатьох українських міст, де реалізується шкільний громадський бюджет. Розробити та впровадити таку партиципаторну практику в місті допомогли експерти Проекту ПРОМІС та Фундації ПАУСІ.