15 березня за підтримки Проекту ПРОМІС у Києві відбулась конференція ДП «Прозорро.Продажі» «Як залучити інвестиції та прискорити економічний розвиток?».

Майже 200 учасників, серед яких представники профільних міністерств, органів місцевого самоврядування, бізнесу та експерти, зосередили увагу на обговоренні питань ефективного управління державним майном та використання інструментів комунікації з інвесторами.

Ефективне управління державним майном є однією зі складових економічного розвитку. Кошти, залучені від приватизації та оренди, дозволяють збільшити надходження в державний та місцеві бюджети. Так, за 2019 рік завдяки системі Прозорро.Продажі міста отримали 836 млн грн. Крім того, це відкриває нові можливості для розвитку громад, малого та середнього бізнесу.

Проект ПРОМІС підтримує розвиток відкритого урядування в Україні та впровадження ініціатив, що допомагають збільшити рівень транспарентності влади. Ключовим фактором у процесах приватизації та оренди є саме прозорість. Завдяки унікальній ІТ системі ДП «Прозорро.Продажі» забезпечує рівний доступ та рівні можливості для всіх учасників електронних аукціонів та повну відкритість інформації.