Джерело: «Новини Полтавщини»

578За п’ять років успішної співпраці з Проектом ПРОМІС, що впроваджує в Україні Федерація канадських муніципалітетів за підтримки Уряду Канади, вдалося досягнути позитивних змін, значних результатів і суттєвих трансформацій, реалізувати чимало корисних та важливих ініціатив, що вже змінюють життя людей.

Про це повідомили у Департаменті економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА.

Містами-партнерами Проекту ПРОМІС були Полтава, Кременчук, Горішні Плавні, Миргород.

За підтримки Проекту ПРОМІС на обласному рівні:

  • розроблено програмні і стратегічні документи;
  • створено Інвестиційний паспорт, Івестиційний портал Полтавщини, промоційний відео-ролик «Полтавщина – відкрита до співпраці»;
  • проведено ряд економічних форумів та навчань для громад;
  • розроблено Програму сприяння залученню інвестицій, розвитку економічного співробітництва та формування позитивного іміджу Полтавської області на 2021-2023 роки.

149705875_272776317575183_78678703789971775_nПідсумки реалізації підбивали на дводенній Міжнародній конференції «#МістаТаЗміни: досягнення та перспективи».

У перший день українські та міжнародні експерти працювали у форматі онлайн. В рамках зустрічі обговорені важливі питання децентралізації та розвитку громад, інноваційних інструментів прозорості влади та залучення громадськості, взаємодії влади та бізнесу, а також впливу гендерної рівності на соціальній і економічний розвиток громад.

Під час другого дня – «#МістаТаЗміни: досягнення та перспективи» за участі представників Посольства Канади в Україні та Федерації канадських муніципалітетів відбулось відзначення міст-партнерів Проекту. За ефективне партнерство у зміцненні муніципального сектору в Україні, впровадженні відкритого демократичного врядування та прискорення місцевого економічного розвитку, Проект ПРОМІС відзначив Полтавську обласну державну адміністрацію, Марію Долженко та Олену Онупко.

прев_ю 20.34.47Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА – Максим Калінін зазначив, що результат діяльності Проекту на сьогодні став виразним прикладом того, як можна розв’язувати спільні проблеми, поєднавши зусилля, подякував Проекту ПРОМІС за плідне співробітництво та допомогу і сприяння у реалізації спільних задумів, за все зроблене для зростання загального добробуту населення Полтавської області.

«Співпраця була дієва у різних муніципальних сегментах, що важливо для розвитку місцевого самоврядування в умовах децентралізації. Сподіваємося на подальше партнерство у реалізації нових ініціатив в рамках нових проектів» – додав директор Департаменту Максим Калінін.

Реалізація Проекту ПРОМІС завершується, але напрацювання будуть і надалі сприяти економічному розвитку Полтавщини.