Міста Івано-Франківськ, Долина, Яремче та Коломия підписали меморандуми про співпрацю з Проектом ПРОМІС
Міста Івано-Франківськ, Долина, Яремче та Коломия підписали меморандуми про співпрацю з Проектом ПРОМІС
Міста Івано-Франківськ, Долина, Яремче та Коломия підписали меморандуми про співпрацю з Проектом ПРОМІС

18 грудня 2015 року в м. Івано-Франківськ Проект ПРОМІС підписав меморандуми про співпрацю з Івано-Франківською ОДА, Івано-Франківською обласною радою та чотирма містами-партнерами в Івано-Франківській області (Івано-Франківськ, Долина, Яремче та Коломия), чим розпочав співпрацю для розбудови регіону.

Підписання Меморандумів відбулося в приміщенні Івано-Франківської ОДА під час засідання круглого столу на тему «Напрями впровадження Проекту ПРОМІС». Свої підписи на меморандумах поставили Директор Проекту Олександр Кучеренко, заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, міський голова м. Івано-Франківськ Руслан Марцінків, міський голова м. Долина Володимир Гаразд, міський голова м. Коломия Ігор Слюзар та міський голова м. Яремче Василь Онутчак.

У складі Делегації від Проекту ПРОМІС Івано-Франківську область також відвідали головний радник з питань врядування Кейді Ворд, експерти Проекту Ігор Лєпьошкін, Валерій Кокоть, Олег Войтович та Соломія Рожко.

Заступник голови Івано-Франківскьої облдержадміністрації Ігор Пасічняк висловив вдячність за тісну співпрацю та систематичну допомогу Україні від уряду Канади. Пан Пасічняк додав, що особливо приємно, що серед західних областей саме Прикарпаття отримало можливість долучитися до такої ініціативи, і запевнив, що Івано-Франківська область має всі можливості та великий досвід, аби забезпечити успішну реалізацію проекту.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич підкреслив, що він щасливий співпрацювати з країною, яка колись так радо прихистила українських емігрантів. У свою чергу, представник Проекту Кейді Ворд зазначила, що українська діаспора у Канаді, яка налічує близько 1 млн. 200 тис. осіб, зробила важливий внесок у розвиток західної частини Канади. Тому співпраця і взаємна підтримка двох країн така актуальна і важлива сьогодні.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків подякував за надання Івано-Франківську можливості взяти участь у Проекті. «Під час впровадження Проекту ПРОМІС ми обов’язково залучимо громаду і церкву, яка у нас традиційно виконувала особливу роль у суспільному житті. Плануємо продовжувати розвивати механізми відкритості влади, в тому числі проект он-лайн бюджету», – пообіцяв міський голова Івано-Франківська.

Представники Проекту ПРОМІС висловили переконання, що реалізація проекту принесе хороші плоди. «Маємо достатньо прикладів позитивної співпраці між нашими країнами. Більше того, Івано-Франківську область можна назвати передовою у сфері реалізації подібних проектів», – зазначила Кейді Ворд. Пані Ворд додала, що Івано-Франківщина дуже цікавий регіон, який має хорошу динаміку розвитку та великі перспективи. «Ми побували у всіх містах, з якими плануємо працювати, і ми впевнені, що саме така співпраця буде позитивно впливати на просування демократії та економічного розвитку на місцевому рівні, створення сприятливого середовища для ведення малого та середнього бізнесу. Основна мета – спільно напрацювати завдання та напрямки, які будуть позитивно сприяти розвитку регіону в процесі децентралізації», – наголосила Кейді Ворд.