Полтавська область стала партнером Проекту
Полтавська область стала партнером Проекту
Полтавська область стала партнером Проекту
Полтавська область стала партнером Проекту

23 грудня 2015 року в м. Полтава Проект ПРОМІС підпиcав меморандуми про співпрацю з Полтавською ОДА та Полтавською обласною радою. Меморандуми були також підписані і з чотирма містами-партнерами Проекту в області, а саме Полтавою, Кременчуком, Комсомольськом та Миргородом.

Урочисте підписання меморандумів відбулось в приміщенні Полтавської ОДА під час засідання круглого столу на тему «Напрями впровадження Проекту ПРОМІС», та за участі голови Полтавської ОДА Валерія Головка, голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, міського голови м.Кременчук Віталія Малецького, міського голови м.Комсомольськ Дмитра Бикова і міського голови м.Миргород Сергія Соломахи. Від Проекту ПРОМІС та Федерації канадських муніципалітетів меморандуми підписав директор Проекту Олександр Кучеренко.

Пан Кучеренко привітав Полтавську область з початком співпраці.

Перший етап реалізації Проекту – це розробка плану нової стратегії міст, за яким міста працюватимуть наступні роки. Для кожного міста він буде відрізнятися.

Розказуючи про цілі та напрями такої співпраці, директор Проекту наголосив, що під час реалізації проекту велика увага приділятиметься екологічній збалансованості та ґендерній рівності.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко запевнив, що для Полтавщини партнерство з ПРОМІС є справді історичною подією.

Проект підтримки розвитку міст вкрай важливий для всієї України, зокрема, і Полтавщини. Адже на рівні муніципальних міст відбуваються реформи. Сьогодні – це децентралізація влади, демократизація місцевої влади, підтримка та розвиток малого й середнього бізнесу.

На думку головного радника Проекту з питань врядування Кейді Ворд, українські міста готові переймати передовий закордонний досвід.

Проте, ми також усвідомлюємо, що практика Канади не завжди підходить українським містам. Тому, аби Проект був успішним, ми залучатимемо до роботи і співпраці різних експертів – канадських, польських, українських, – повідомила пані Ворд, і наголосила на трьох напрямках розвитку міст, в яких запроваджують Проект ПРОМІС: Це – демократичне управління, економічний розвиток та міжмуніципальна співпраця. Таким чином, маємо цілісний підхід, щоб допомогти вдосконалити і закріпити економіку у містах. Канадський уряд інвестував в цей проект 20 мільйонів доларів. Проект триватиме шість років і працюватиме у 16 містах України», – додала Кейді Ворд.

За словами міського голови Миргорода Сергія Соломахи, Миргород, як мінімум, отримає нову стратегію розвитку міста завдяки Проекту ПРОМІС.

Цей Проект особливий тим, що він працює над стратегією розвитку міста. Ми очікуємо, що спільно з експертами Проекту ПРОМІС розробимо на наступне десятиліття нову стратегію. Ми не відмовляємося від допомоги міжнародних організацій у будь-яких сферах. У новій стратегії розвитку Миргорода ми плануємо вирішити питання децентралізації, енергозбереження та нових викликів суспільства.