Засідання Спостережної ради Проекту ПРОМІС20 квітня 2016 року у Києві відбулося засідання Спостережної ради Проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС)‬, під час якого обговорено Звіт про діяльність у 2015-2016рр., а також затверджено План роботи на 2016-2017рр.‬‬‬

Співголовами заходу виступили голова, виконавчий директор Регіонального муніципалітету Дюрем (провінція Онтаріо, Канада) Роджер Андерсон та Директор департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Володимир Семеніхін.

Участь у заході взяли представники Посольства ‪Канади‬ в Україні, Федерації канадських муніципалітетів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Асоціації міст України, Національної ради реформ, 16 міст-партнерів та обласних державних адміністрацій партнерських областей (‪Запорізька, ‪‎Вінницька‬, ‪‎Полтавська‬ та ‪Івано-Франківськ‬а обл.), представники Національної академії державного управління при Президентові України та команда Проекту ПРОМІС. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Захід відвідав Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук. Пан Посол висловив надію, щоб громади міст, з якими розпочав співпрацю Проект ПРОМІС, зможуть оптимально та ефективно використати інструментарій Проекту. У свою чергу, керівник відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Карім Моркос подякував Проекту ПРОМІС за пророблену роботу.

Від Федерації канадських муніципалітетів (ФКМ) участь у засіданні Спостережної Ради взяла Одетт Готьє, директор програм ФКМ Інтернешнл. Пані Готьє розповіла про місію, структуру та основні елементи діяльності ФКМ, а також наголосила на тому, що органи місцевого самоврядування найкраще розуміють потреби громади, тому надзвичайно важливо розвивати їхню спроможність – від розробки політики до просвітницьких кампаній.

Директор Проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко розповів про хід реалізації Проекту у 2015 – на початку 2016 року, про підписання меморандумів з партнерами, зокрема з 16 містами, облрадами та ОДА 4-х пілотних областей, про розробку та затверджено Плану впровадження Запорізької обласної стратегії, проведення аудиту туристичних ресурсів Одеської області в рамках розробки регіональної стратегії розвитку туризму, а також про здійснення аналізу стану інвестиційної діяльності та надання практичних рекомендацій щодо поліпшення інвестиційного середовища у областях-партнерах.

Засідання Спостережної ради Проекту ПРОМІСГоловний радник з питань врядування Проекту Кейді Ворд описала співпрацю Проекту з донорськими організаціями та процес залучення міжнародних експертів до реалізації Проекту. Головні експерти Проекту Ігор Лєпьошкін, Валерій Кокоть та Олег Войтович представили плани та напрями діяльності Проекту в рамках компонентів – «Демократичне врядування», «Розвиток і підтримка малого та середнього бізнесу» та «Міжвідомча співпраця у сфері децентралізації» відповідно. Зокрема, протягом 2016-2017рр. планується розробити/доопрацювати Стратегії розвитку міст та Планів їх реалізації, провести Стратегічну екологічну оцінку (СЕО) Стратегій розвитку міст, здійснити аналіз та оцінити якість надання адміністративних послуг та роботи ЦНАПів, розробити та впровадити рекомендації щодо фінансової підтримки бізнесу, розвитку соціального підприємництва та партнерств з розвитку трудових ресурсів, підготувати міста до грантового конкурсу щодо підтримки розвитку МСП, провести міжвідомчі форуми в регіонах, розробити регіональні програми з залучення інвестицій, та багато іншого.

Після виступів експертів відбулося жваве обговорення Робочого плану впровадження Проекту та бюджету на квітень 2016р. – березень 2017р. За підсумками засідання Спостережної ради було затверджено План роботи за Проектом на 2016-2017 рр.‬‬‬‬