Як посадовці, ми можемо створити кращі умови для роботи та життя людей

Алан Шефман

Депутат міської ради міста Вон
Онтаріо, Канада

Пане Шефман, розкажіть про себе та про місто, в якому Ви проживаєте

З 2004 року я депутат міської ради міста Вон. До цього я був опікуном шкільної ради протягом 4 років. Власне кажучи, я двічі обирався на цю посаду. Моя професійна діяльність була пов’язана з консалтингом та правами людини. Я працював як в уряді провінції, так і як незалежний підрядник. У мене була широка клієнтура. Я займався багатьма різними питаннями.

Місто, в якому я живу, називається Вон. Воно розташоване на північ від Торонто. Населення Вона – 320, 000 чоловік. Місто стрімко розростається. Власне кажучи, протягом останніх 25 років Вон був одним з міст у Канаді з найбільш стрімким темпом розвитку. Місто має значні економічні ресурси. Найбільша залізниця у Канаді знаходиться у нашому місті. Це також друга чи третя за величиною залізниця у Північній Америці. У нас розвинена промисловість. Найбільшою галуззю промисловості є виробництво автомобільних запчастин. Слід зазначити, що Вон визнано одним з найкращих канадських міст для життя та ведення бізнесу. У місті розмовляють на 99 мовах. Найбільшою етнічною групою в місті є нащадки італійських переселенців, які становлять 30 відсотків від населення. Другою за розмірами етнічною групою є євреї – близько 12 відсотків. Вон – це цікаве динамічне місто, у якому відбувається багато цікавих подій.  Великим питанням для міста є будівництво – зараз у місті зводять великі багатоповерхові кондомініуми. Нещодавно оголосили про будівництво двох 50-поверхових будинків у центральній частині міста.

Це Ваш перший візит в Україну? Ви добре знайомі з культурою, історією та сучасною політичною та економічною ситуацією в Україні?

Я достатньо добре знайомий з вашою країною. Я багато читаю про те, що відбувається в Україні, про окупацію України Росією, про Крим. Предки моєї родини та родини моєї дружини  походять з України, Польщі, Білорусі, – з тих місць, де була чисельна єврейська громада, яку майже повністю винищили під час Голокосту та Другої світової війни. Завтра вранці я їду відвідати місто, де народився мій батько, – до міста Умань в Черкаській області.

Ви займаєтесь справами громади багато років. Чому Ви обрали таку діяльність та що Вам найбільше подобається у ній?

Допомагати людям. Це все пов’язано з допомогою людям. Мені подобається допомагати людям. Мені подобається вирішувати проблеми. Мені приємно усвідомлювати, що коли мені телефонують і кажуть, що є певні проблеми чи нарікання, я можу сказати: «Це не проблема. Ми це швидко владнаємо». Ми можемо це робити ефективно. Ми можемо створювати. Ми можемо створити краще місце для життя та роботи.

Що таке «демократичне врядування»? Що воно включає?

Демократичне врядування включає етичну та принципову поведінку. Це обговорення та дебати, вирішення питань через дискусію, яка базується на взаємній повазі. Це демократичні вибори. Це плюралізм думок, коли люди з різними точками зору та різними бекграундами можуть разом працювати з метою вирішення певних питань. Це партнерство між обраними посадовцями, адміністраціями міста, професіоналами, підприємцями та громадою.

Що необхідно зробити, аби прискорити місцевий економічний розвиток і забезпечити тривалі сприятливі умови для розвитку МСП у Воні. Яка роль посадових осіб у цьому?

Посадові особи мають багато різних ролей: вони захисники, уболівальники та представники. Наприклад, ми здійснили багато торгових місій протягом останніх років. Наша робота полягає в тому, що ми виходимо на чиновників, а також іноземних партнерів, та просуваємо наше місто як прекрасне місце для ведення бізнесу. Певним чином, ми змагаємося з іншими муніципалітетами за приваблення бізнесу до нашого міста. Ми допомагаємо компаніям з пошуками нових місць. Ми зустрічаємося з представниками компаній, організовуємо зустрічі з нашими чиновниками, оскільки вони мають повноваження, а ми – можливість «продавати» місто. Що ми робимо? Ми багато чого робимо. Як центр розвитку бізнесу, ми надаємо усю необхідну та різноманітну інформацію для бізнесу. Ми організовуємо тренінги для підприємців. У нас є ряд програм. Одна з програм, яку ми реалізуємо уже вдруге, полягає в наданні гранту на суму $ 300 000 для 30 молодих людей віком від 18 до 28 років для того, аби вони змогли відкрити власний бізнес. У нас є бізнес-інкубатори, які ми відкрили кілька років тому для людей, що мають цікаві ідеї для втілення. Ми надаємо їм адміністративну, фінансову, логістичну підтримку. Тобто, усе, що необхідно людині, яка має гарну ідею, але брак часу. Таким чином, ми допомагаємо цим людям зосередитися на самій ідеї. Програма фінансується цілком з приватного сектору – великі компанії, такі як IBM, дають гроші. Отже, фінансують такі проекти не платники податків, а приватний сектор.

Ви взяли участь у робочій зустрічі Комітету з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків АМУ та міжвідомчому форумі у Полтаві. Що Ви почерпнули корисного для себе з обох заходів? Яку пораду Ви можете дати українським колегам у світлі інформації та досвіду, якими поділилися з Вами учасники? 

Я б хотів відзначити, що ядром Комітету з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків АМУ є активні та цілеспрямовані жінки, які працюють  у різних напрямках та всюди просувають ідею гендерної рівності. Їхня діяльність дуже важлива, а питання, якими вони займаються – різноманітні. Однак, вони повинні подолати культурний опір, який чиниться просуванню гендерної рівності в рамках муніципального сектору. Також, на моє переконання, дуже важливо забезпечити необхідною інформацією та ресурсами жінок, аби вони висували свої кандидатури на обрання в органи влади. Необхідно також використовувати досвід жінок, які уже посіли своє місце в органах влади, як мотивацію та заохочення, адже такі жінки показують, що які б не були бар’єри, вони не є нездоланними.

Що стосується форуму у Полтаві, завдяки йому я дізнався, що існує багато ініціатив, які зараз реалізуються в Полтавській області. Потрібно більше таких форумів, на яких можна ділитися інформацією щодо різних проектів, які перебувають на стадії імплементації. Важливо вчитися від колег та ділитися з колегами. Без сумніву, як ми пересвідчилися у Канаді, у процесі економічного розвитку важливе місце посідає планування, що основане на даних. Необхідно збирати інформацію, важливо розуміти, з ким ти працюєш, хто твоя робоча сила, який бізнес має потенціал до розширення та росту. Бізнес, який стає застарілим, не приносить жодної користі. Важливо встановлювати партнерства з приватним сектором, де люди відчуватимуть, що вони працюють з чесними людьми з етичною поведінкою.



ІНШІ СТАТТІ РОЗДІЛУ: