MC_4
MC_1
MC_2
MC_3

Проект ПРОМІС став партнером та активно долучився до організації першого Міжнародного конгресу мерів⃰ – масштабного заходу, який об’єднав очільників українських міст, лідерів місцевого самоврядування, представників українських центральних органів виконавчої влади, українських та іноземних експертів з питань місцевого самоврядування та місцевого економічного розвитку.

Перший Міжнародний конгрес мерів, що відбувся 5 грудня 2016 року, був присвячений інноваціям та глобальним тенденціям розвитку міст, рішенням для «розумних міст», ролі партнерства, ефективним інструментам управління та участі громади у трансформації міста. В рамках Конгресу відбулися експертні дискусії за участю провідних українських та іноземних експертів, виставка можливостей для місцевого розвитку, на якій було представлено проекти міжнародної технічної допомоги, що надають допомогу Україні у сфері децентралізації та місцевого економічного розвитку, презентація Індексу розвитку міст, а також налагодження неформальних зв’язків.

Серед учасників Конгресу були Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Заступник Міністра фінансів України Сергій Марченко, в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, Мер Львова Андрій Садовий, віце-президент Лодзя Кшиштоф Пьонтковский, Президент Інституту Вільного Ринку у Вільнюсі Жілвінас Шіленас, Директор StartupAmsterdam Рубен Ньювенхайс, Генеральний директор Microsoft Ukraine Надія Васильєва, Директор офісу супроводу інвестицій Данило Білак та ін.

Проект ПРОМІС посприяв тому, щоб на першому Міжнародному Конгресі мерів був представлений канадський досвід розвитку місцевого самоврядування. Так, на запрошення Проекту для участі в Конгресі прибули Кріс Гьорцен, мер м.Стайнбака (провінція Манітоба), Беррі Врбановіч, мер м.Кітченера (провінція Онтаріо), та Мег Шілдс, старший консультант з питань корпоративної політики та управління міста Торонто (провінція Онтаріо).

Кріса Гьорцена було обрано мером Стайнбека у 2006 році. Це вже третій термін роботи пана Гьорцена на посаді мера. Окрім того, Кріс Гьорцен є Президентом Корпорації розвитку Стайнбека та Президентом Асоціації муніципалітетів Манітоби. Беррі Врбановіч був обраний мером міста Кітченер у 2014 році, попередньо пропрацювавши депутатом міської ради з 1994 до 2014 року. Результатом роботи Беррі Врбановіча у міській раді стала підтримка будівництва пожежної частини, нової філії громадської бібліотеки міста Кітченер та Громадського центру Стенлі Парк. Мег Шілдс працює у самоврядуванні міста Торонто з 1990 року. Протягом останніх 26 років їй вдалося об’єднати зусилля органів місцевого самоврядування та громадськості для вирішення таких питань як місцевий економічний розвиток, стратегічне планування та збалансованість міського середовища. Також пані Шілдс відповідає за реалізацію Стратегії залучення громадськості у м.Торонто.

Канадські гості взяли участь у панельній дискусії на тему «Глобальні тренди та інновації розвитку міст».
__
⃰ Міжнародний конгрес мерів – спільна ініціатива Агенції з питань стратегічних комунікацій та розвитку «Спільні зусилля» та фонду Western NIS Enterprise Fund.

Більше інформації про захід на сайті http://internationalmayorscongress.com/ua/