Джерело: Офіційний сайт Полтавської міської ради

86708920_4a08974813 лютого відбулося засідання Комітету управління впровадженням Стратегії м.Полтава, створеної у рамках проекту “Партнерство для розвитку міст”.

Участь у засіданні взяли керівництво міста, експерти проекту ПРОМІС, депутати міськради, керівники управлінь та відділів виконкому, фахівці КО “Інститут розвитку міста”, громадськість.

Під час обговорення начальник управління з економічних питань Володимир Волік доповів щодо виконання Плану реалізації Стратегії економічного розвитку Полтави за 2018 рік.

– План реалізації Стратегії економічного розвитку міста Полтави на період 2018-2020 роки включає 46 проектів. Був оголошений збір проектних ідей і будь хто міг подати свою ініціативу. Станом на сьогодні 33 проекти – на стадії виконання. Реалізованих проектів, в рамках реалізації Стратегії економічного розвитку, три.

Серед таких проектів – «Удосконалення діяльності ЦНАП Полтавської міської ради», футуристичний арт-центр «Майбутнє в кожному з нас», «Створення інклюзивних майданчиків».

86708920_bc9051a2Керівник групи експертів проекту ПРОМІС Ігор Лепьошкін зазначив, що завданням Комітету є моніторинг якості виконання завдань, постійна підтримка актуальності Стратегії економічного розвитку Полтави на період до 2027 року.

– Управління виконкому мають включати запропоновані проекти в міські бюджетні програми задля їхньої реалізації. Якщо такої можливості немає, то мають шукати додаткове фінансування. Адже ми розуміємо, що бюджетних коштів на реалізацію усіх проектів не вистачить. Завдання саме Комітету – відслідковувати впровадження ініціатив та допомагати.

Під час засідання депутат міської ради Олександр Глазов зауважив, що задля того, аби збільшити коефіцієнт корисної дії та реалізувати в коротші терміни якомога більшу кількість проектів, необхідно створити платформу для обговорення запропонованих в Стратегії ініціатив безпосередньо з управліннями, які займатимуться їхньою реалізацією, або шукатимуть додаткові шляхи реалізації.

– Існує необхідність організувати робочу групу, де кожен начальник управління, який відповідає за якийсь з 46 проектів, мав змогу доповісти стосовно стану його виконання. Має бути відкрите обговорення, щоби і депутати і громадськість мали можливість надавати певні рекомендації, вносити корективи, щоби отримати якісний результат, який забезпечить розвиток Полтави та комфорт полтавців.

86708920_bedb4cfaАби детально обговорити питання, що стосуються впровадження Стратегії економічного розвитку, у продовження засідання Комітету, нині проходить розширене засідання Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку.

На порядку денному – обговорення результатів впровадження ініціатив проекту ПРОМІС у Полтаві. У малих групах фахівці обговорюють результати впровадження ініціатив та проектів, які мають вплив на розвиток міста, план дій щодо забезпечення сталості результатів, тощо.

Довідково: Рішенням дванадцятої сесії Полтавської міськради було затверджено Стратегію економічного розвитку м. Полтава на період до 2027 року. Робоча група, до складу якої увійшли депутати, представники громадських організацій, науковців, бізнесу, керівники струткурних підрозділів виконкому, розглянули ідеї проектів Стратегії, які в подальшому сформували План реалізації Стратегії економічного розвитку.

Пізніше, рішенням п’ятнадцятої сесії міськради, було затверджено План реалізації Стратегії економічного розвитку міста Полтави на період 2018-2020 роки.