Перший стадітур до Канади в рамках Проекту ПРОМІС
N_1-2
N_1-3-1

1-8 червня 2015 року відбувся перший стадітур до Канади в рамках Проекту ПРОМІС. Мета поїздки – ознайомитися з канадськими моделями та кращими практиками у сфері місцевого економічного розвитку, зокрема щодо стратегічного планування, муніципального маркетингу та брендингу територій, залучення інвестицій та підтримки бізнесу.

В складі делегації Проекту, Канаду відвідали міський голова м. Івано-Франківськ Віктор Анушкевичус, заступник Виконавчого директора Асоціації міст України Олександр Слобожан, Директор департаменту економіки регіонів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олена Нижник, завідувач секретаріату Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України Анжела Малюга та Директор Проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко.

Окрім ознайомчих візитів до низки канадських міст, учасники делегації також взяли участь у щорічній конференції Федерації канадських муніципалітетів (ФКМ). Делегати заслухали доповіді представників федеральних органів влади Канади, поспілкувалися з представниками канадського уряду та муніципального сектору, а також з членами ФКМ щодо пріоритетів муніципальної політики та управління.

Стадітур став чудовою нагодою для українських делегатів порівняти канадські практики з подібними практиками в Україні та з’ясувати, яким чином кращі канадські моделі у сфері місцевого економічного розвитку та демократичного врядування можна адаптувати в українському контексті.