Джерело: офіційний сайт Миргородської міської ради


В Миргороді розпочалася робота з реалізації проекту «ПРОМІС»У рамках програми “Партнерство для розвитку міст” (ПРОМІС) місто Миргород пройшло конкурсний відбір серед інших українських міст. Даний Проект заохочує до участі територіальні громади, які мають різний рівень успішності і впроваджують різні ініціативи у сфері місцевого розвитку.
8-10 грудня 2015 року представники від нашого міста, а саме: секретар міської ради Наталія Гирка та начальник відділу економічного прогнозування Оксана Голуб, прийняли участь у першій навчальній сесії з місцевого економічного розвитку для представників органів місцевого самоврядування Полтавської та Івано-Франківської областей, яка проходила в м. Київ, Пуща-Водиця.

Ключовим питанням першого кроку навчання були: допомога органам місцевого самоврядування у створенні моделі «відкритого уряду», запровадженні прозорого та колективного процесу прийняття рішень, який дозволяє зацікавленим сторонам (організаціям громадянського суспільства, засобам масової інформації, представникам приватного сектору та громадянам) брати активнішу участь у формуванні та впровадженні стратегій і програм місцевого розвитку, розробці місцевих рішень, спрямованих на розбудову територіальних громад.

Пріоритетним завданням у співпраці міста з проектом ПРОМІС – є консультаційна, практична та матеріальна підтримка у розробці Стратегії міста Миргорода.

Вже на 23 грудня 2015 року заплановано урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між проектом ПРОМІС та Миргородською міською радою з метою налагодження співпраці та визначення конкретних напрямків роботи.

Впровадження Проекту ПРОМІС стало логічним продовженням діяльності у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку територіальних громад України, яку було розпочато Проектом «Місцевий економічний розвиток міст України».

Проект ПРОМІС планується впроваджувати в Україні до грудня 2020 року Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади.