Відбулася перша навчальна сесія з МЕР для представників міст-партнерів Проекту

10 грудня 2015 р. в Києві (Пуща-Водиця) відбулася перша з серії навчальних сесій на тему місцевого економічного розвитку (МЕР) для представників органів місцевого самоврядування міст-партнерів Проекту ПРОМІС. Навчання тривало три дні, протягом яких учасники ознайомились з основами МЕР та світовим досвідом еволюції МЕР.

Навчання учасників проводилося групою кваліфікованих спеціалістів з місцевого економічного розвитку та за участі фахівців з Канади.

Експертами Проекту МЕРМ (www.mled.org.ua) спільно з фахівцями Національної академії державного управління при Президентові України (НАДУ) була розроблена Навчальна програма з МЕР, яка охоплює такі теми, як демократичне врядування, маркетинг та брендинг території, підтримка розвитку місцевого підприємництва, розвиток трудових ресурсів, роль інвестицій тощо. Для проведення навчання було сформовано дві групи в кількості 24 осіб кожна, до складу яких увійшли представники міст-партнерів Проекту ПРОМІС.

Перша навчальна сесія була присвячена основам МЕР та особливостям партисипативної демократії. Викладачі НАДУ Володимир Вакуленко та Наталія Гринчук розказали учасникам тренінгу про основні концепції, принципи та можливості МЕР, пояснили, яким чином формується місцева економічна політика та як здійснюється нормативно-правове регулювання МЕР в Україні. Учасники поглибили свої знання про особливості функціонування партисипативної демократії, а також обговорили інструменти для збору і аналізу даних з метою врахування інтересів і потреб жінок, молоді та внутрішньо переміщених осіб. Канадський досвід у сфері місцевого економічного розвитку та демократичного врядування представив спеціально запрошений канадський експерт Кент МакМаллін. Кет МкМаллін є досвідченим експертом з питань розвитку бізнесу та демократичного врядування, який живе та працює у місті Едмонтон, одному з найбільш економічно успішних міст Канади.

Проект ‪‎ПРОМІС‬ планує провести серію навчальних сесій з МЕР для представників органів місцевого самоврядування 16 українських міст з 4 областей-партнерів Проекту (Вінницька, Запорізька, Івано-Франківська, Полтавська обл.). Наступна навчальна сесія запланована на січень 2016 року. Після закінчення навчання учасники отримають сертифікати Проекту ПРОМІС та НАДУ про проходження навчального курсу з місцевого економічного розвитку.‬‬‬‬‬‬

Відбулася перша навчальна сесія з МЕР для представників міст-партнерів Проекту
N_7-2
N_7-3