2016-07-13Джерело: Municipal Leader, The Magazine of the Association of Manitoba Municipalities, Літо 2016 (ст.20)

АММ було визначено партнером Федерації канадських муніципалітетів (ФКМ) в питаннях імплементації Програми Партнерства для розвитку міст (ПРОМІС). Фінансування програми, виконання якої розраховане на період з квітня 2015 р. по грудень 2020 р., відбувається за рахунок федерального уряду та вагомих благодійних внесків канадських та українських партнерів.

Метою програми є надання сприяння муніципальному сектору України шляхом зміцнення потенціалу шістнадцятьох міст, забезпечення ефективної діяльності підприємницького середовища, підтримки децентралізації місцевих органів влади та інтеґрування планування розвитку на місцевому, регіональному та загальнонаціональному рівнях. Програма ПРОМІС передбачає, що ця ініціатива сприятиме зміцненню ґендерної рівності шляхом надання підтримки більшій участі жінок у політичному та економічному житті. Крім того, Програма просуває інтереси запровадження муніципального зеленого навколишнього середовища, що має за мету зміцнення демократії та досягнення більшої економічної стабільності на місцевому рівні.

У червні 2016 р. канадську провінцію Манітоба відвідала делегація українських міських голів та представників Асоціації міст України (веб-сторінка за посиланням: www.auc.org.ua/en). АММ запросила багатьох своїх зацікавлених учасників організувати зустрічі між канадською та українською сторонами на місцях. У цьому контексті АММ разом з адміністрацією міста Вінніпег та міським управлінням Вінніпегу з економічного розвитку обговорили програми підтримки бізнесу, зокрема, використання системи фінансування з відкладених податкових надходжень, залучення коштів отриманих від підприємств ділових та економічних зон, а також діяльність ділового дозвільного електронного сервісу BizPal (БізПел). Крім того, українська делегація обговорила з Торговельно-промисловою палатою провінції Манітоба та Всесвітнім торговельним центром міста Вінніпег ініціативні проекти для заохочення малого та середнього бізнесу та роль муніципального сектору в покращенні ділового клімату. Українські представники також зустрілися з Міністром Уряду провінції Манітоба з питань зв’язків з корінними народами та муніципальної політики Її Високоповажністю Ейлін Кларк та Мером міста Вінніпег Його Поважністю Браяном Боуманом.

Українські посадовці відвідали офіс АММ у місті Портедж-ла-Прері, де обговорили перспективи надання громадської підтримки та використання можливостей муніципального комерційного підприємства, які АММ пропонує усім її 137 членам. Частину зустрічі було також присвячено переговорам з іноземними гостями стосовно місцевих та регіональних економічних можливостей для громад за межами Вінніпегу. Асоціація провідних підприємців Манітоби, Торговельно-промислова палата міста Портедж-ла-Прері та адміністрація міста Вінклер розповіли про власний унікальний досвід стосовно можливостей та викликів просування процесів пов’язаних з економічним розвитком різних районів провінції Манітоба.

АММ хотіла б висловити подяку Чаку Девідсону (Торговельно-промислова палата Манітоби), Дереку Ерлу (Всесвітній торговельний центр Вінніпегу), Мерилін Круї (співробітник міського управління Ніпава з економічного розвитку), Дейву Омічінські (Торговельно-промислова палата Портедж-ла-Прері), Меру Мартіну Хардеру (місто Вінклер), їхнім колегам та співробітникам за надання сприяння в організації цих зустрічей у провінції Манітоба.