28 травня – 9 червня 2016 року Проект ПРОМІС організував навчальний візит до Канади представників міст-партнерів. Участь у навчальній поїздці взяли міський голова Миргорода Сергій Соломаха, заступник міського голови Вінниці Галина Якубович, заступник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач, заступник виконавчого директора АМУ Валерій Баранов.

В рамках навчальної поїздки, українська делегація відвідала одні з найбільших міст Канади, а  саме міста Торонто, Дюрем та Вон, що знаходяться у провінції Онтаріо, а також м.Вінніпег у провінції Манітоба. Українські муніципальні лідери отримали унікальну можливість безпосередньо ознайомитись з канадськими моделями та кращими практиками у сфері демократичного врядування та місцевого економічного розвитку, зокрема щодо стратегічного планування, муніципального маркетингу та брендингу, залучення інвестицій та підтримки розвитку бізнесу. Також учасники обговорили з канадськими муніципальними лідерами та експертами пріоритети муніципальної політики та управління, які мають бути враховані у реформуванні місцевого самоврядування в Україні.

Українська делегація зустрілася з представниками канадського уряду та муніципального сектора під час 79-ї щорічної конференції ФКМ, яка відбувалася у м. Вінніпег з 2 по 5 червня 2016 року.

Шляхом участі у воркшопах, тренінгах та конференції, а також завдяки активному діалогу з представниками канадських муніципалітетів та федерального уряду, українські делегати дізналися про інноваційні проекти канадських муніципалітетів, налагодили контакти з канадськими партнерами та отримали цінні знання, які надалі можуть бути ними застосовані для підвищення спроможності міст у сфері демократизації врядування та пришвидшення добробуту своїх громад.