Проект ‪‎ПРОМІС‬ у 4х містах партнерах підтримує розробку програм просування продукції міст на зовнішні ринки‬

Проект ‪ПРОМІС у 4х містах партнерах підтримує розробку програм просування продукції міст на зовнішні ринки. Так міста ‪‎Горішні Плавні, ‪Кременчук, ‪Мелітополь і ‪‎Жмеринка вже за кілька місяців матимуть путівники до дій.

На першому етапі роботи буде підготовлено Експортний профіль кожного міста. Ці дані охарактеризують стан та тенденції експорту місцевих підприємств, їхні конкурентні переваги. Експерти здійснять аналіз бізнес-клімату, покажуть основні проблеми та перешкоди на шляху виходу на зовнішні ринки. Далі буде визначено стратегічні напрямки та галузеву спеціалізацію експортерів, сценарії розвитку експорту. Відбудеться виявлення можливостей фінансового забезпечення реалізації програми для кожного міста; буде підготовлено бюджет, визначено конкретні заходи та проекти. Робоча група розробить систему моніторингу та оцінки реалізації Програми.

Головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС Валерій Кокоть прокоментував важливість розробки таких перспективних програм:

Valeriy KokotМісцева влада повинна створювати усілякі умови для розвитку малого та середнього підприємництва включаючи експорт. Пошук партнерів за кордоном, стандартизація та сертифікація виробництва відповідно до міжнародних норм, маркетингові дослідження, логістика та інші складові зовнішньої торгівлі часто потребують значних фінансових ресурсів, широких знань та навичок персоналу. Малим підприємствам самотужки складно стати конкурентоспроможними на зовнішніх ринках, хоча експорт значною мірою дозволяє зберігати існуючі та створювати нові робочі місця, залучати інновації, сучасні технології та інвестиції на виробництво. Багато українських експортерів з відомих причин втратили російський ринок і потребують допомоги для виходу на інші ринки, використовуючи наявні можливості та переваги, зокрема передбачені угодами про вільну торгівлю. Саме тому Проект ПРОМІС докладає зусиль аби допомогти містам-партнерам створити інституційні умови для реалізації зовнішньоекономічних ініціатив та намірів малого бізнесу, що дозволить покращити конкурентоспроможність міста в цілому».

Слідкуйте за оновленнями та новинами про хід розробки програм на наших сторінках в соціальних медіа: