2016-12-15-16 Vinnytsia_Training_IMG_20161216_13333312-13 грудня 2016 р. у м. Полтава та 15-16 грудня 2016 року в м. Вінниця Проект ПРОМІС провів тренінги для представників місцевої влади та бізнес-спільноти міст-партнерів на тему «Послуги з розвитку бізнесу».

Тренінг відбувся у форматі інтерактивного навчання. Учасникам була запропонована гра, в ході якої вони шукали відповіді на питання, які послуги з розвитку бізнесу потрібні підприємцям та які послуги для підприємців здатна організувати місцева влада. Жваве обговорення продовжилося у форматі «світового кафе», де учасники обговорили специфіку послуг з розвитку бізнесу для різних категорій підприємців на різних стадіях життєвого циклу бізнесу.

Доповідали учасникам провідні експерти та консультанти Проекту ПРОМІС: керівник групи експертів Ігор Лепьошкін, головний експерт з розвитку бізнесу Валерій Кокоть та консультанти Валентина Смаль, Олена Тихомирова, Лідія Пащук, Геннадій Марушевський.

Канадський досвід підтримки малого та середнього підприємництва представили канадські фахівці з розвитку бізнесу Вейн Роберт та Рафаель Коста. Вейн Роберт розповів учасникам, як через створення бізнес-інкубаторів, бізнес-акселераторів та бізнес-сервіс-центрів досягається розвиток малого та середнього підприємництва в Канаді. Рафаель Коста детально описав інструменти підтримки МСП в його рідному місті Вон (провінція Онтаріо).

Учасники отримали прикладні знання щодо бізнес-послуг для різних категорій підприємців, включаючи молодь, жінок, «зелений» бізнес, соціальне підприємництво. Отримані знання допоможуть містам розробити покроковий план дій з налагодження ефективної системи надання послуг підприємцям