22-23 листопада 2016 року відбулася робоча зустріч Комітету з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Асоціації міст України (АМУ). Зустріч була організована АМУ спільно з Проектом ПРОМІС. До участі у засіданні Комітету були запрошені члени та членкині Комітету, а також представниці та очільниці міжфракційних груп «Рівні можливості». Загалом були представлені 19 міст України.

Від Проекту ПРОМІС участь у семінарі взяли Головний радник з питань врядування Проекту Кейді Ворд, головний експерт з питань міжвідомчої співпраці і місцевого економічного розвитку Проекту Олег Войтович, канадська експертка з питань ґендерної рівності Бет Воронюк, менеджер з впровадження проекту Соломія Рожко та консультант з питань ґендерної рівності Олена Тихомирова. Федерацію канадських муніципалітетів представила заступник мера м. Торонто та член Ради директорів Федерації канадських муніципалетів (ФКМ) Пем МакКоннел.

Мета проведення заходу – обмін досвідом та розвиток потенціалу учасників та учасниць у напрямку проведення адвокації ґендерної рівності та активного залучення чоловіків до своєї діяльності. Також під час зустрічі було розглянуто та затверджено проект Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків АМУ на 2017-2018 роки, а також запропонований план заходів на її виконання на 2017 рік.

З вітальним словом до учасників звернулися заступник виконавчого директора АМУ Валерій Баранов та голова Комітету з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків АМУ, міський голова міста Первомайськ Людмила Дромашко. Канадська експертка Бет Воронюк представила чотири стратегії проведення адвокації ґендерної рівності: як бути переконливими, чому варто бути готовими до того, що зміни потребуватимуть часу, коли факти та статистика стають у нагоді. У свою чергу, Пем МакКоннел поділилася своїм багаторічним та унікальним досвідом того, як долати опір роботі з забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на місцевому рівні. Як зазначила Пем МакКоннел: «Відбувся величезний прогрес в усвідомленні Комітетом того, що ґендерна рівність вкрай важлива і безпосередньо пов’язана з встановленням миру та економічним розвитком. Мене надзвичайно вразили презентовані проекти, які впроваджуються в українських містах!».

Учасники та учасниці засідання презентували досягнення в сфері ґендерної рівності в своїх містах. Світлана Сулімова привернула увагу присутніх до важливості підписання містами Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків на місцевому рівні. Світлана Лавренко поділилася інформацією про заходи, які проводить Криворізька міська рада на підтримку сімей, і які спрямовані як на жінок, так і на чоловіків. Тамара Огородова розповіла про підтримку створення міжфракційних груп «Рівні можливості» в Запорізькій області та роботу з підвищення видимості жінок. Галина Заяць презентувала досвід Львова у підтримці жіночого підприємництва та зокрема жінок з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Юлія Гвоздович та Ірина Сміяненко поширили досвід громадських організацій та органів місцевого самоврядування у напрямку того, як робити місто більш комфортним та дружнім до батьків та матерів з дітьми. Анжела Близнюк навела численні практичні приклади підтримки жінок ВПО у місті Нікополь.  Переваги впровадження  ґендерно-орієнтованого бюджетування в Україні розкрила експерт Неллі Карпець.

У ході дводенного засідання учасники та учасниці брали активну участь в дискусіях та інтерактивних вправах. Учасники та учасниці відзначили, що навички, які вони набули під час виконання практичних вправ, а також досвід й ідеї, яким поділилися колеги та колежанки з Канади та різних міст України, допоможе їм і надалі активно рухатися на шляху до досягнення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок.