Семінар «Економічний розвиток регіонів: стратегія та інструменти залучення інвестицій та підвищення експортного потенціалу»Семінар «Економічний розвиток регіонів: стратегія та інструменти залучення інвестицій та підвищення експортного потенціалу»

Чи відбудеться в Україні інвестиційний бум? Чи, можливо, теперішня економічна криза в Україні та збройний конфлікт на Донбасі поставило під загрозу її світле інвестиційне майбутнє? Як, все ж таки, можна привабити іноземних інвесторів в Україну та усунути чинники, що відлякують їх від українського ринку?

Відповіді на ці актуальні питання шукали сьогодні, 23 січня 2017 року, учасники семінару «Економічний розвиток регіонів: стратегія та інструменти залучення інвестицій та підвищення експортного потенціалу», співорганізатором якого виступив Проект ПРОМІС.

Участь у семінарі, що відбувся в приміщенні Клубу КМУ, взяли представники інвестиційних та експортних відділів ОДА та міських рад, представники UkraineInvest та ExportPromotionOffice, а також численних міжнародних фондів.

Семінар відзначився високим представництвом – Прем’єр-міністр України В.Гройсман, Перший віце-прем’єр-міністр України, Міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів, Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі, Торговий представник України Наталія Микольська, та Перший заступник міністра фінансів, Урядовий уповноважений з питань інвестицій Оксана Маркарова розповіли учасникам про напрямки та особливості інвестиційної політики держави та поділилися своїм баченням шляхів активізації інвестиційної діяльності в Україні та можливостей реалізації її експортного потенціалу. Представники обласних державних адміністрацій та міських рад скористалися з нагоди, аби обговорити з керівниками центральних органів влади шляхи налагодження ефективного діалогу щодо інвестиційної та експортної діяльності, адже саме регіони можуть багато запропонувати іноземному інвестору.

Головний експерт з питань міжвідомчої співпраці і місцевого економічного розвитку Проекту ПРОМІС О.Войтович очолив робочу панель на тему «Інвестиції», в рамках якої було обговорено стандарти роботи з інвестором, розробку інвестиційного паспорта та інвестиційного тізеру, а також були озвучені успішні приклади регіонів, яким вдалося налагодити співпрацю з іноземними інвесторами.