ecoПроект ПРОМІС разом з Фондом ім. Гайнріха Бьолля в Україні ініціювали проведення Стратегічної екологічної оцінки (СЕО) Стратегій розвитку трьох міст-партнерів Проекту ПРОМІС – м.Кременчук (Полтавська обл.), м.Горішні Плавні (Полтавська обл.) та м. Хмільник (Вінницька обл.). У цих трьох містах уже розпочався процес розробки відповідних стратегій розвитку міста в рамках Проекту ПРОМІС.

З метою проведення СЕО формується відповідна робоча група, до складу якої входять представники міської влади, громадських організацій, наукових установ, експертного середовища. Завдання робочої групи з СЕО – оцінити можливий вплив на довкілля від реалізації стратегії розвитку міста та надати свої рекомендації щодо уникнення чи мінімізації негативного впливу.

24 лютого 2017 року відбулись перші засідання робочих груп з СЕО в містах Кременчук і Горішні Плавні. Наступне засідання планується в місті Хмільник. Очікується, що робота робочих груп триватиме протягом трьох-чотирьох місяців, після чого будуть ухвалені Стратегії розвитку міста з інтегрованою екологічно складовою.

Оскільки сталий розвиток неможливий без врахування впливу будь-якої діяльності на довкілля, Проект ПРОМІС дбає про те, щоб інтеграція екологічних аспектів відбувалася в усі напрямки діяльності Проекту – від загального планування до реалізації та оцінки кожної ініціативи і проекту.