У Коломиї створюють комунікаційну стратегіюУ Коломиї створюють комунікаційну стратегіюУ Коломиї створюють комунікаційну стратегію

Джерело: Коломийська міська рада

Проект ПРОМІС спільно з органами влади міста Коломиї розробить плани внутрішньої комунікації, які зосереджуватимуться на тому, як міська рада (виборні посадові особи та керівники) може спілкуватися з громадянами та ЗМІ в рамках стратегії розвитку зв’язків зі ЗМІ та внутрішньої комунікації.

Коломия й Івано-Франківськ – це єдині міста в Україні, в яких буде розроблятися така стратегія.

Сьогодні представники проекту зустрілися з міським головою, щоб дізнатися про методи діалогу з мешканцями міста і були приємно здивовані, що з боку міської ради було прийнято так багато кроків до відкритості перед громадою: інформування через веб-сайт, інформаційний бюлетень та соціальні мережі, особисті зустрічі і прямі ефіри з додзвоном, запровадження платформи «Відкрите місто», особисті відповіді міського голови у соціальних мережах на зауваження до влади, запровадження системи електронних петицій, системи Prozorro та ін.

В першому круглому столі взяли участь виборні посадові особи та керівники, які відповідають за комунікацію, в другому – представники всіх ЗМІ, блогери, журналісти, власники, громадські активісти – відверта розмова віч-на-віч, без представників влади. Його мета – покращити діалог влади з громадськістю. Після проведення круглих столів в Коломиї  розпочнеться робота над планом внутрішньої комунікації.

Основною темою стала грамотна і фахова співпраця із журналістами, коментування як обов’язок посадової особи, способи виходу із кризових ситуацій. Загалом же зустріч була мала на меті ближче познайомитись і проаналізувати стан справ у Коломиї. Наразі зійшлися на тому, що працівники міської ради і депутати зможуть відвідати тренінг на тему співпраці із ЗМІ від проекту ПРОМІС.

Заступник міського голови Олег Дячук наголосив, що команда міського голови готова до відкритості й прозорості, саме тому всі очікують від цієї стратегії продуктивну роботу і практичні результати.