Джерело: Офіційний веб-портал Мелітопольської міської ради

IMG_0465З метою забезпечення сприятливих умов для розвитку економіки та конкурентоспроможності міста Мелітополя, створення привабливого інвестиційного клімату, покращення умов для розвитку підприємництва, підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування в напрямку забезпечення комфортності проживання 28 серпня у Центрі надання адміністративних послуг відбулось перше засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку міста Мелітополя до 2030-го року.

До участі у заході були запрошені Мелітопольський міський голова Сергій Мінько та головний експерт, керівник групи експертів Проекту ПРОМІС Ігор Лепьошкін, а також представники структурних підрозділів Мелітопольської міської ради та її виконавчого комітету, громадськості, бізнесу.

Зазначимо, що проводити роботу з розробки Стратегії розвитку м.Мелітополя до 2030-го року місту допомагають партнери: Проект ПРОМІС та Асоціація міст України. Саме завдяки тісній співпраці з експертами, була проведена велика серйозна робота щодо актуалізації Стратегії розвитку Мелітополя до 2020-го року. У ній взяли активну участь як представники міської влади, так і широка громадськість, наукове співтовариство, бізнес. IMG_0467В основу досліджень були взяті думки і вподобання більше 12-ти тисяч мелітопольців. Проте час плине і спираючись на досвід інших успішних територій, враховуючи світові тенденції і маючи власні напрацювання, міською владою було прийняте рішення розробити актуальну Стратегію розвитку Мелітополя до 2030-го року.

– Сьогодні перше засідання робочої групи і на завершальному етапі ми ознайомимо всіх городян з прийнятими рішеннями. Дана стратегія допоможе нам всім підняти соціальні стандарти для життя мелітопольців, поліпшити бізнес-клімат на даній території, екологію і переглянути та взяти до уваги інші напрями розвитку для міста. Впевнений, наша робота за участю надійних партнерів – експертів Проекту ПРОМІС і АМУ дасть нам новий погляд на важливі для нас речі та нові інструменти для досягнення поставленої мети, – звернувся до всіх присутніх Мелітопольський міський голова Сергій Мінько.

У свою чергу Ігор Лепьошкін зазначив, що йому приємно спостерігати зміни, які відбуваються у Мелітополі. Адже будь-який стратегічний документ є ефективним лише тоді, коли він впроваджується і всі зміни відчутні як зовні, так і в повсякденному житті. Особисто я ці зміни бачу! – наголосив І.Лепьошкін і привів приклад його сьогоднішньої бесіди з водієм таксі міста, який з почуттям гордості розповідав, що можна відвідати у Мелітополі і які зміни відбуваються.

– Найчастіше чуєш від таксистів, що все погано. А тут ми зрозуміли що змінюється не тільки місто, а й мислення людей. А це головне, – IMG_0476підкреслив Ігор Лепьошкін.

Як зазначив заступник міського голови Сергій Прийма, сьогоднішні реалії вимагають переосмислення вже існуючої Стратегії розвитку Мелітополя. Саме тому виникає необхідність у розробці нового бачення документа. Разом з Проектом ПРОМІС та Асоціацією міст України проведена вже велика підготовча робота, фокус-групи, підготовлений профіль міста та багато іншого. Сьогодні ж учасники під час засідання робочої групи заслухали Звіт про результати опитування підприємців міста Мелітополя, висловили пропозиції щодо актуалізації бачення розвитку та місії м.Мелітополя, а також склали SWOT – аналіз за стратегічними напрямами: місцевий економічний розвиток та інфраструктура; соціальний розвиток; екологічна сталість.