Джерело: Запорізька обласна державна адміністрація

foto-1У рамках Проекту «Партнерство для розвитку міст» («ПРОМІС») за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади для представників громад Запорізької області відбувся дводенний тренінг «Підготовка проектів на конкурс для отримання коштів секторальної бюджетної підтримки ЄС та Державного фонду регіонального розвитку».

Головною метою тренінгу є обмін знаннями та практичним досвідом у сфері підготовки проектів для отримання додаткового фінансування та впровадження проектів місцевого та регіонального розвитку.

Центральним спікером був консультант Проекту «ПРОМІС» Василь Кашевський, який є одним із розробників нормативної бази та веб-порталу ДФРР, автор відкритого онлайн-конкурсу на платформі ПРОМЕТЕУС «Підготовка та впровадження проектів розвитку громад». Він також має досвід з підготовки та впровадження понад 50 проектів місцевого та регіонального розвитку.

Учать у заході взяли начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко, представники департаментів житлово-комунального господарства та будівництва, екології, економічного розвитку і торгівлі, соціального захисту населення, агропромислового розвитку.

Особливу увагу учасники тренінгу приділили розгляду питань, які стосуються  роботи Державного фонду регіонального розвитку, його можливостей та нюансів співпраці. Представники громад вивчали теорію та практику конкурсу проектів регіонального розвитку за кошти секторальної бюджетної підтримки ЄС. Більш детально зупинилися на особливостях підготовки елементів проекту: визначення проблеми та оцінки потреб, постановки мети та завдань, опису заходів, плану-графіка виконання проекту, очікуваних результатів, інноваційності  проекту, його бюджету. Також було розглянуто порядок підготовки, подання, оцінки, впровадження проектів. Крім цього, кожен із присутніх мав можливість поділитися досвідом роботи із залучення коштів іноземних інвесторів на свою територію та лайфхаками такої співпраці.