Джерело: Запорізька міська рада

У Запорізькій міській раді відбувся семінар на тему «Доступ до публічної інформації в органах місцевого самоврядування та комунальних підприємствах: практичні аспекти». На зустріч запросили фахівців органів юридичних служб міських департаментів, представників територіальних громад Запорізької області. Говорили про те, як реалізовувати на місцях закон «Про доступ до публічної інформації».

2018-10-23_03

Семінар відбувся за підтримки Запорізького міського голови Володимира Буряка, Запорізької міської ради, організований Запорізьким регіональним відділенням Асоціації міст України, в рамках міжнародного канадського проекта «Проміс». Головна тема для обговорення – як органам місцевого самоврядування та комунальним підприємствам дотримуватися публічності та прозорості у своїй роботі в рамках чинного законодавства, як забезпечувати доступ громадян до запитуваної публічної інформації.

Лекцію на цю тему для присутніх провели кваліфіковані консультанти – працівники юридичного департаменту Запорізької міської ради. Фахівці поділилися напрацьованою інформацією.

– Важливо, щоб всі департаменти, всі комунальні підприємства працювали однаково, однаково розуміли законодавство, знали про судову практику, про позицію уповноваженого з прав людини. Ми усвідомлюємо, що основою для відкритості до публічної інформації є правильне застосування чинного законодавства. І від цього багато в чому залежить і сприйняття людьми ставлення до них з боку органів місцевого самоврядування. Ми напрацювали практичну базу, не побоялися нововведень, проводили перевірки в виконавчих органах, навчання і тестування для фахівців. Ми провели серйозну роботу і готові поділитися практичними порадами, як ми вибудовуємо роботу в нашій системі, – розповів Роман Омелянович, керуючий справами Запорізької міської ради.

Даний навчальний семінар допоміг фахівцям органів місцевого самоврядування та представникам територіальних громад більш детально вивчити тему доступу до публічної інформації.