Джерело: Мелітопольська міська рада

50231608_1846839062111792_3017158415987245056_n2019 рік може стати знаковим для широко відомого на теренах України бренду черешні з Мелітополя, адже саме з початком нового року розпочато процес реєстрації географічного зазначення походження саме під такою назвою – «Мелітопольська черешня».

27 лютого у Центрі надання адміністративних послуг відбулась робоча зустріч з головним експертом проекту ПРОМІС Валерієм Кокотем з теми “Обговорення співпраці щодо створення Асоціації виробників мелітопольської черешні”.

Також на зустрічі були присутні перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова, експерт-консультант ЗОГО «ЗІКЦ «Агро-Таврія» Геннадій Подшивалов, керівник Групи Компаній “Мелітопольська черешня” Антон Лукоянов, начальник управління з розвитку підприємництва та промисловості Ірина Фурсова, начальник відділу муніципального маркетингу та туризму управління соціально-економічного розвитку міста Олександра Григорович та головний спеціаліст інформаційного відділу департаменту протокольної служби міського голови Ірина Кондратенко.

Під час робочої зустрічі учасниками були обговорені наступні питання:

1. Реалізація міської програми “Сприяння просуванню продукції міста Мелітополя на зовнішні ринки”.

2. Обговорення питання щодо створення Громадської спілки “Асоціація виробників Мелітопольської черешні”, реєстрація географічного зазначення бренду “Мелітопольська черешня”.

3. Обговорення пропозицій грантового проекту.

4. Обговорення подальшого співробітництва у рамках Проекту “Партнерство для розвитку міст” (ПРОМІС), підтримка ініціатив.

Слід відзначити, що процес реєстрації географічного зазначення походження бренду «Мелітопольська черешня» відбувається за сприяння Мелітопольської міської ради та проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який фінансується Урядом Канади та вже давно  плідно співпрацює з Мелітополем.

Після робочої зустрічі у конференц-залі ЦНАП відбулись установчі збори громадської спілки “Асоціація виробників Мелітопольської черешні”. Учасниками стали ключові агрогосподарські виробництва Мелітопольського району.

Питання створення Громадської спілки учасниками установчих зборів було підтримано одноголосно.

Варто зазначити, що захищеність народного бренду Мелітопольщини сприятиме розвитку експортного потенціалу малих та середніх підприємств Мелітополя, створенню ланцюжків доданої вартості в сфері агропромислового комплексу та розширення ринків збуту.