Джерело: Офіційний веб-айт Вінницької обласної державної адміністрації

З 31 жовтня по 1 листопада у приміщені HUB «Місто змістів» для органів місцевого самоврядування України, координаторів у регіонах Проекту ПРОМІС пройшов дводенний семінар на тему: «Застосування інвестиційних інструментів»

5

Вітаючи учасників заходу, старший експерт з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку Проекту ПРОМІС Олександр Ігнатенко ознайомив з планом та цілями семінару-навчальної поїздки та заначив:

«Ми обрали Вінниччину для проведення даного заходу як вдалий приклад координації та консолідації співпраці обласної державної адміністрації та міської ради. Маючи власну потужну інвестиційну базу, вони використали інструментарій, запропонований нашим Проектом. Інвестиційний портал, паспорт області, індустріальні парки –  все це є вдалим прикладом інвестиційного розвитку серед інших регіонів України».

Подякувавши Проекту ПРОМІС за активну участь та співпрацю саме у Вінницькій області, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко презентував досвід застосування інвестиційних інструментів:


«Приємно зазначити, що участь у тренінгу беруть представники як Сходу, так і Заходу України. Хочу зауважити, що Вінниччина на сьогодні залишається абсолютним лідером по більшості соціально-економічних показників серед регіонів України. Маючи вдале географічне розташування, сприятливий бізнес-клімат, розвинений та диверсифікований промисловий сектор економіки, високий науковий потенціал та найкращі висококваліфіковані кадри, все це є складовими, що створюють позитивний вплив на залучення інвестицій у регіон. Одним з основних завдань обласної державної адміністрації на сьогодні є реалізація 67 інвестиційних проектів, що дасть можливість створити понад 6000 нових робочих місць та забезпечить громадян області пристойною заробітною платою».

Вдалими прикладами, досвідом та практичним застосуванням інвестиційних інструментів ділилися представники міських рад м. Івано-Фраківськ, м. Мелітополь та м. Енергодар, а також консультанти та експерти Проекту ПРОМІС.

Крім того, в рамках семінару-навчальної поїздки передбачається відвідування зони індустріальних парків Вінниці (Вінницький індустріальний парк та Вінницький кластер холодильного машинобудування), ТОВ «Грін Кул» та  території майбутнього Інноваційно-технологічного парку «Кристал».