2019-12-24_12-59-01

17 грудня команда Проекту ПРОМІС, делегація Посольства Канади в Україні на чолі з пані Послом Ларісою Ґаладзою, представники Асоціації міст України та очільники 16 міст-партнерів зібрались у Вінниці на засіданні Спостережної ради Проекту.

«Вінниця – місто, що активно змінюється, відповідаючи на запити своїх мешканців та актуальні виклики сучасного муніципального управління. Місцевій владі вдалось застосувати майже весь спектр інструментів, які впроваджує Проект. За багатьма напрямками Вінниця сьогодні є лідером в Україні. Це і підтримка малого та середнього бізнесу, і залучення інвестицій, маркетинг та брендинг територій. Не випадково саме Вінницю було обрано місцем проведення засідання. Тут кожен може побачити та відчути важливість ефективного розвитку міста», – підкреслив Олександр Кучеренко, директор Проекту ПРОМІС.

Зустріч присвятили обговоренню механізмів забезпечення сталості ініціатив, напрацьованих разом з Проектом ПРОМІС. Саме це є однією з пріоритетних задач, що дозволить продовжити реалізацію практик зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього підприємництва на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Засідання пройшло під головуванням вінницького міського голови Сергія Моргунова та виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана. Усі учасники відзначили, що Проект ПРОМІС не просто підтримує ініціативи міст-партнерів, а забезпечує комплексний підхід до оцінки реальних потреб місцевих громад, бізнесу та влади.

За п’ять років співпраці усі міста-партнери досягли неабияких результатів за різними напрямками діяльності Проекту. Експерти ПРОМІС відзначили їх успішність в рамках премії #МістаТаЗміни 2019 у трьох категоріях:

  • «Кращі у застосуванні інструментів відкритого демократичного врядування»;
  • «Кращі у застосуванні інструментів екологічної збалансованості та гендерної рівності»;
  • «Кращі у сфері підтримки підприємництва та місцевого економічного розвитку».

За підсумками представники міст-партнерів отримали нагороди у 18-тьох номінаціях.

На своєму фінальному етапі Проект ПРОМІС продовжує розвивати важливі інструменти з місцевого розвитку, роблячи акцент на їх стабільному функціонуванні надалі. Реалізація механізмів середньострокового планування з постійним проведенням аналізу показників виконання дозволить містам в майбутньому продовжити успішну діяльність за всіма напрямками.