Джерело – Мелітопольська міська рада

img_466419 березня у Мелітополь з робочим візитом завітав провідний спеціаліст з розробки бізнес стратегій Департаменту економічних інвестицій та розвитку, міської структури та корпоративного стратегічного розвитку м. Едмонтон, Канада, Кент МакМалін. У ході візиту він зустрівся з Мелітопольським міським головою Сергієм Мінько.

Також у конференц-залі Інклюзивно-ресурсного центру відбулась зустріч Кента МакМаліна з представниками міської влади та проекту ПРОМІС.

Завдяки реформі децентралізації в Україні у Мелітополі з’явилося більше площ і можливостей для інвесторів. Саме тому для здобуття нових знань стосовно економічного розвитку нашого міста міською владою за підтримки проекту ПРОМІС була організована робоча зустріч з Кентом МакМаліном.

Метою візиту стало обговорення можливостей підготовки якісного інвестиційного продукту.

Кент МакМалін завітав до Мелітопольської міської ради і зустрівся з міським головою Сергієм Мінько.

Сергій Анатолійович зазначив, що за останні чотири роки завдяки процесам децентралізації місцевій владі вдалося максимально успішно реалізувати заплановані проекти.

Експерт у свою чергу похвалив місто за те, що Мелітополь займає досить високу позицію в рейтингу журналу закординних інвестицій FDI, а саме знаходиться на 6 місці. Далі Кент МакМалін підказав як правильно себе презентувати, щоб залучити більше інвесторів. Також сторони обговорили можливе подальше співробітництво.

Окрім цього, Кент МакМалін завітав до Інклюзивно-ресурсного центру, де у конференц-залі поспілкувався з представниками влади та експертами проекту ПРОМІС.

З привітальним словом до присутніх звернулась перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова. Вона подякувала Кенту МакМаліну та іншим гостям за надану увагу до Мелітополя та побажала продуктивної роботи. Також у зустрічі взяв участь заступник міського голови Сергій Прийма.

На початку заходу начальник відділу муніципального маркетингу та туризму Олександра Григорович виступила з загальною інформацією про місто Мелітополь та його інфраструктуру.

У ході обговорення був презентований проект інвестиційного паспорта з метою отримання консультації щодо повноти і якості викладеної в ньому інформації та дизайну.

Окрім цього, присутні розглянули питання економіки та фінансів, питання соціального характеру, гостинності та туристичних продуктів, питання міжнародного співробітництва, інвестиційних пропозицій та рейтингові показники міста, а також питання щодо розробки інвестиційного порталу міста Мелітополя.

Кент МакМалін з інтересом ознайомився з наданою інформацією та запропонував варіант сучасного підходу щодо розробки інвестиційного паспорту міста, розповів як правильно підготувати якісну, конструктивну і актуальну візитку міста для інвестора та як сформулювати інвестиційну пропозицію.