Facebook_09-10

Знаходити свою бізнес-ідею, створювати команду, вибудовувати стосунки з партнерами, розраховувати ризики та підтримувати мотивацію до підприємництва навчали в Інноваційній бізнес-школі «Investment Business School» в Запоріжжі в рамках ініціативи Фонду МСП Проекту ПРОМІС.

«На початку весни понад 5 тисяч учасників подали свої ідеї до Investment Business School – розповідає Артур Гарслян, ініціатор проекту, голова ГО «Інновації та інвестиції» – переважна більшість проектів у сфері діджиталу. Ми гнучко адаптувалися до умов навчання в умовах пандемії – онлайн-тренінги з підприємництва проводили топові фахівці.  29 і 30 серпня для 20 команд, які найвдаліше підготували свої ідеї, ми провели 2-денний навчальний інтенсив у Бердянську. Учасники презентували свої бізнес-плани, а трійку кращих проектів визначило журі – успішні підприємці області та експерти Проекту ПРОМІС. Конкурс був дуже яскравим і важливо, що навіть ті учасники, які не увійшли до трійки переможців збираються продовжувати розпочату справу».

Однією зі складових оцінювання була соціальна спрямованість ініціативи, тож до трійки кращих бізнес-проектів увійшли: онлайн-школа іноземних мов, мобільний додаток для роботи із блогерами та маркетингове агентство, де будуть працевлаштовані особи із інвалідністю. Авторка останнього, Алла Мурізіді, яка послуговується інвалідним візком, ділиться враженнями від участі у навчанні та перемоги власного проекту:

«Організація, лекції, спікери все на вищому рівні – прокачала знання у багатьох сферах. Теоретичний матеріал був підкріплений прикладами з практики. Багато корисних, практичних порад і інсайтів, які я збираюся застосувати. Планую відкрити інклюзивну маркетингове агентство офлайн. Поки до отримання інвестицій я продовжую розвивати свою діяльність онлайн і вже скоро розпочну добирати собі членів команди серед людей з інвалідністю».

Наступний крок для проектів-переможців – це безпосередня їх реалізація та впровадження ідей на практиці. Для обраних проектів передбачені інвестиції для розвитку в розмірі 30 тисяч доларів.

Проект ПРОМІС в рамках Фонду МСП підтримує інноваційне підприємництво адже це саме та сфера, яка може дати потенціал економічному та соціальному розвитку міста, працевлаштуванню молоді. Особливо у час глобальної кризи, коли гнучка адаптація до нових умов,  соціальна спрямованість та креативні ідеї стають рушієм  успіху.