Прев_юПолітики, експерти та практики впровадження гендерної рівності зібралися вчетверте в рамках Українського Жіночого Конгресу для обговорення викликів та напрацювання спільних політик захисту прав жінок у сферах миробудування, економічної діяльності, місцевого самоврядування та виборчого процесу.

Участь у Конгресі в якості спікерів взяли представники та представниці урядів України та Канади, міжнародних проектів, бізнесу, дослідницьких та громадських організацій, а також посли таких іноземних країн як Бельгія, Велика Британія, Канада, Німеччина, США та інші.

Учасники дискусій наголосили на значенні реалізації засад сталого розвитку і виключній ролі жінок у процесах розбудови безпеки, подолання світових криз та налагодження миру. В контексті обговорення порядку денного “Жінки – Мир – Безпека” Лариса Галадза, пані Посол Канади в Україні, підкреслила, що суспільства, де є більша гендерна рівність, є більш стабільними і процвітаючими, а результати подолання конфліктів, бідності та врегулювання мирних процесів, є більш сталими і довготривалими, коли жінок залучають до цих процесів і прийняття рішень. Також пані Посол зазначила, що Канада прийняла гендерну рівність, як ключову засаду своєї міжнародної політики і розглядає це питання комплексно.

Перспективи впровадження гендерної рівності на місцевому рівні та ризики, які несе всесвітня пандемія на цьому шляху обговорили під час панельної дискусії “Регіональна політика та децентралізація: яка перспектива для гендерної рівності”. Участь в онлайн-марафоні взяли представники уряду, органів місцевого самоврядування та депутати з Києва, Львова та Маріуполя.

Олександр Кучеренко, Директор Проекту ПРОМІС, зазначає:

“Досвід міст-партнерів Проекту ПРОМІС доводить ефективність гендерно збалансованого бюджетування для розвитку громад. Тож, Проект надає системну допомогу для розробки місцевих програм розвитку, що враховують потреби жінок і чоловіків. А також, створює навчальні та організаційні можливості для реалізації підприємницького потенціалу та підвищення професійних компетенцій жінок.”

Підтримка гендерної рівності, як однієї із ключових засад міжнародного співробітництва, а також розширення економічних, управлінських та виборчих можливостей для жінок, сприяння підприємницьким ініціативам, зокрема в умовах пандемії – стали головними рефренами IV Українського Жіночого Конгресу.

Проект ПРОМІС, як один з партнерів проведення Конгресу, підтримує стратегію розбудови гендерно збалансованого врядування, рівності в процесі прийняття рішень та врахування потреб жінок і чоловіків у місцевому розвитку, як запоруки демократичного поступу та економічного зростання держави.