Прев'ю18 вересня п’ять кращих бізнес-ідей презентували учасники Урбан#Бізнес#Фесту організованого за ініціативи міської влади, Інституту розвитку Кременчука та за підтримки Проекту ПРОМІС.

Учасників фестивалю привітала Лора Хагг, головний радник з питань врядування Проекту ПРОМІС:


“Дуже рада, що в такий непростий час, в умовах пандемії, підприємці і місцева влада створюють можливості для зустрічі і підтримки інноваційних ідей. Впевнена, що сьогоднішні учасниці стартап-батлу рухатимуться далі у досягненні своїх підприємницьких мрій, а фестиваль стане ефективною складовою у розбудові партнерства влади і бізнесу й надалі.”

“Бізнес доступний кожному” – саме так позиціонують фестиваль організатори заходу, що має на меті заохочення молоді до підприємництва, шляхом обміну історіями успіху відкриття власних бізнесів від підприємців з різних міст України, підвищення знань щодо трендів бізнес-інструментів у сфері маркетингу, масштабування бізнесу та інвестицій.

“УрбанБізнесФест для нас це потужний майданчик промоції малого та середнього бізнесу – розповідає співорганізатор фестивалю, Павло Бедрацький, в.о. директора КП “Інститут розвитку Кременчука”. –  Така ініціатива, як проведення конкурсу стартапів запроваджена вже в багатьох містах України, тож ми хочемо крокувати в ногу з часом. Підтримка інноваційних ідей місцевих підприємців є дуже важливою для створення позитивного бізнес-клімату, ефективної конкуренції та підвищення залучення молоді до підприємницької діяльності”.

Протягом дня у парку Придніпровський для близько 100 учасників фестивалю відбувались майстер-класи, презентації, виступи експертів бізнес-справи у трьох секціях:

1) “Історії успіху” – досвідом ділилися власники соціальних підприємств, IT-агентств, екологічних проектів; 2) “Конструктор для бізнесу” – майстер-клас з бізнес-моделювання 3)“Стартап-батл” участь в якому взяли 5 фіналісток конкурсу.

Сертифікат у розмірі 50 000 грн та експертну підтримку від Проекту ПРОМІС отримала підприємиця з Кременчуга із моделлю реалізації “Подологічної практики” Тетяна Маринюк. Переможниця стартап-батлу ділиться своїми враженнями від участі у бізнес-фестивалі:

“Етап підготовки до участі у стартап-батлі безумовно є дуже важливим – мені у цьому допомогли консультації експерта Проекту ПРОМІС Аліна Бочарнікова, ми неоднаразово зустрічались у зумі, розробляли бізнес-план, визначали як краще проект презентувати. Отримані призові кошти я планую інвестувати в обладнання для подологічної практики, але також дуже вдячна сертифікату на 10 консультацій від Проекту ПРОМІС щодо перших бізнес-кроків”.

Не прості часи для економіки всього світу висувають нові вимоги і до місцевого економічного розвитку. Гнучкість, креативність, інноваційний підхід та об’єднання – складові ефективного упередження кризи, які вдало поєднав бізнес фестиваль у Кременчузі, Проект ПРОМІС радий бути партнером такого заходу і впевнений в його успішних перспективах й надалі.