1Знаходження балансу між роботою, що викликає захоплення і діяльністю,  що приносить дохід – завдання, що подекуди здається недосяжним. У Кременчуці ж, у відповідь на запит митців і населення, що прагне розвивати свої творчі здібності, разом із підприємницьким хистом –з’явилася Студія креативних мистецтв «ArtElf».

quot

«Колись це було моєю мрією створити таку студію у нашому місті, – каже Ольга Сидоренко, керівниця студії «ArtElf» – а зараз ця мрія здійснилася завдяки Проекту ПРОМІС. Це місце для тих, для кого хобі перетворюється у бізнес»

Осторонь ідеї створення студії креативних мистецтв не залишилась і місцева влада, як зазначає Оксана Кузьменко, заступниця директора з проектної діяльності КП «Інститут розвитку Кременчука»:

quot

«Діяльність студії спрямована не тільки на те щоб навчити креативній майстерності, а й допомогти підприємицям та підприємцям-початківцям започаткувати власний бізнес. Для багатьох мешканців нашого міста, така студія може стати стимулом для започаткування власної справи».

В рамках проекту заплановано як безпосередньо опанування відвідувачами студії креативних напрямків hand-made, за курсами з флористики і декору, сухого та мокрого валяння, живопису, виготовлення ляльок ручної роботи, так і разом з «Інститутом розвитку Кременчука» організація та проведення 3-х семінарів для підприємиць та підприємців-початківців, а також менторство у питаннях пов’язаних з веденням підприємницької діяльності від Фонду підтримки підприємництва Кременчуцької міської ради. Під час навчання учасники дізнаються як розпочати власну справу, яку систему оподаткування обрати та багато іншого.

Наразі, в рамках проекту створено соціальне підприємство і 3 робочих місця, а для налагодження роботи студії відремонтовано орендоване приміщення, придбано меблі та обладнання.

Учасниці навчальних курсів вже виробляють різноманітний одяг та аксесуари, домашні капці, блузи та сумки, а також ляльки, керамічні вироби та флористичні композиції. Одна з відвідувачок курсів, Вікторія Герасимчук, яка вже пройшла два курси навчання у студії «ArtElf» ділиться власним досвідом:

quot

«Ми не тільки навчаємось новим видам рукоділля, нам також дають знання стосовно організації власного бізнесу, щоб це наше хобі перетворилось на бізнес і ми могли отримувати прибуток»

 

Найближчим часом планується організація 2-х круглих столів:

  • з розвитку креативного бізнесу, метою якого буде популяризація успіхів бізнесу заснованого на хобі
  • з власниками магазинів та торгових точок зі збуту сувенірної продукції, для налагодження двосторонньої співпраці в подальшому.

Підтримуючи такі ініціативи, як створення умов для розвитку підприємництва завдяки облаштуванню Студії креативних мистецтв «ArtElf», Проект ПРОМІС допомагає створювати в містах точки розвитку для малого і середнього підприємництва та жіночого бізнесу. Підприємства, засновані на співпраці міської влади, громадських організацій та мешканців, стимулюють розвиток подальшої взаємодії, створюють робочі місця, сприяють місцевому економічному розвитку, слугують гарним прикладом для успішного наслідування.