Джерело: видання «Вежа»

В статті збокуСтратегія розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року розроблена за підтримки проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Над  Стратегією ще з липня 2019 року працювали департамент маркетингу міста та туризму, експерти ПРОМІС із залученням робочої групи з рестораторів, готельєрів, музейників, істориків, туроператорів тощо.  Всього до роботи долучилися близько 60 представників та представниць туристичної сфери міста. Вони працювали над розробкою аналізу, візією, стратегічними напрямками, новими туристичними продуктами й проектами. Також перелік проектних ідей могли наповнювати самі вінничани й вінничанки у форматі відкритого збору та туристичного хакатону.

Стратегія розвитку туризму міста Вінниці скерована на покращення умов життя як мешканців міста, так і гостей, туристів, інвесторів через поліпшення бізнес та інвестиційного клімату, культурної привабливості, якості міського середовища та системи надання ринкових і неринкових послуг.

Зокрема, Вінниця у 2030 році згідно з візією, визначеною у Стратегії, має стати центром відпочинкового та ділового туризму на берегах Південного Бугу зі збереженою історичною автентикою, розвиненою мережею наземного та авіасполучення, зручною та безпечною туристичною інфраструктурою, з цілорічною та різноманітною програмою перебування, що поєднує сучасність з інтеркультурним минулим та дозволяє насолоджуватися містом і його околицями відвідувачам з різними фінансовими можливостями

Детальніше з проектом Стратегії можна ознайомитися за цим посиланням.

Надсилати свої зауваження та пропозиції можливо до 21 серпня включно. Пропозиції та зауваження подані після встановленого строку, не розглядаються. У повідомленнях необхідно вказати прізвища, імена, по батькові, місце проживання та поставити особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не розглядаються.