Прев_юДжерело: телеканал «ВІТА»

16 грудня  відбулось у засідання Спостережної ради Проекту ПРОМІС, який упроваджується Федерацією канадських муніципалітетів та спрямований на сприяння місцевому економічному розвитку українських міст, розвитку громадянського суспільства.

Участь у засіданні Спостережної ради взяли Бев Еслінгер – депутатка міської ради міста Едмонтон (Канада), Олександр Слобожан – директор Асоціації міст України, Олександр Кучеренко – директор Проекту ПРОМІС, Ешлі Малруні – голова відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні, представники міст-партнерів проекту. Вінницю на засіданні Спостережної ради представляли заступник міського голови Андрій Очеретний та директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов.

На засіданні розглянули та обговорили піврічний звіт з упровадження Проекту ПРОМІС. Відмічено, що Вінниця є лідером за кількістю ініціатив, що впроваджуються в рамках Проекту. Серед останніх – розробка важливих програмних документів, зокрема:

  • Стратегія розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року;
  • Програма розвитку соціального підприємництва Вінницької міської ОТГ на 2020-2022 роки;
  • Програма сприяння залучення інвестицій у Вінницьку міську територіальну громаду на 2021-2023 роки;
  • Програма розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки.

Заступник міського голови Андрій Очеретний поінформував присутніх про хід виконання Антикризової програми підтримки громади «Вінничани важливі» та плани з підтримки бізнесу на 2021 рік.