Джерело – Мелітопольська міська рада

20190729_10391229-30 липня в рамках співпраці міста Мелітополь з проектом ПРОМІС “Партнерство для розвитку міст” за підтримки Уповноваженої з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків – першого заступника Мелітопольського міського голови Ірини Рудакової вже вдруге відбувся тренінг для представників органів місцевого самоврядування на тему “Гендерно-орієнтоване бюджетування у сучасних умовах”.

Після першого етапу навчання проведено аналіз гендерно-орієнтованого бюджету по школам естетичного виховання. Звіт було презентовано на Всеукраїнському форумі у місті Київ у лютому 2019 року та на Жіночому конгресі в місті Маріуполь у травні цього року.

Результатом проведеного аналізу стало внесення змін до результативних показників бюджетної програми та напрацювання рекомендацій щодо подолання гендерних розривів по галузі «Культура», що в подальшому дозволить більш ефективно витрачати місцеві фінанси.

Наразі навчання проходять спеціалісти галузей «Охорона здоров’я» та «Освіта». Напрацювання та рекомендації будуть враховані при плануванні міського бюджету на 2020 рік.