За підтримки Проекту ПРОМІС у Вінниці пройшов четвертий жіночий бізнес-форум «VinLadyFest»За підтримки Проекту ПРОМІС у Вінниці відбулась найбільш очікувана подія для жінок-підприємиць – бізнес-форум «VinLadyFest». Вже вчетверте захід збирає активних жінок з усієї України, які успішно розвивають власну справу.

З вітальним словом до учасниць звернулись міський голова Сергій Моргунов, консультантка Проекту ПРОМІС з гендерних питань Світлана Ходакова, головний експерт Проекту ПРОМІС з питань розвитку бізнесу Віталій Бохняк.

Організатор форуму – українська платформа «Жінки в бізнесі». Це майданчик, що об’єднує ініціативних жінок, які займаються власною справою, з метою навчання та реалізації спільних проектів.

«Будь-які проекти, що реалізовують жінки – це нові робочі місця, це розвиток нашого міста, регіону, країни. Саме жіноче підприємництво є тим рушієм, який допомагає швидше розвиватися економікам країн. Вивчаючи феномен жіночого підприємництва на запрошення Проекту ПРОМІС в Канаді, нам презентували дослідження, в якому було чітко зазначено, що в тих країнах, де вищий рівень жіночого підприємництва, де жінки представлені в топ-менеджменті великих компаній, соціальний рівень життя набагато вищий, ніж в тих країнах, де жінки менш самореалізовані і не займаються підприємницькою діяльністю. Тому давайте розвиватися разом та розвивати нашу країну» – наголосила у вітальній промові Надія Лисецька, ініціатор та організатор жіночого бізнес-форуму VinLadyFest, засновниця Української Платформи «Жінки в Бізнесі», Президент Business People Club, підприємниця.

Спікери та спікерки ознайомили учасниць з надихаючими кейсами та ділилися корисними практичними знаннями. Окремо розглянули питання конкуренції, лідерства, перемог та поразок як невід’ємної частини кар’єрного шляху.

«Події такого формату – необхідна умова для розвитку жіночого підприємництва, адже допомагають поширити цю ідею в суспільстві. Активне та широке включення жінок до підприємницької діяльності, без сумніву, дає добрий поштовх до розвитку економіки країни. Однак, жіноче підприємництво – це також і про цінності та створення рівних умов й можливостей ведення бізнесу як для чоловіків, так і для жінок, а також про подолання стереотипів, що вже не є актуальними в умовах сучасного світу», – зазначив Віталій Бохняк, головний експерт Проекту ПРОМІС з питань розвитку бізнесу.

Упродовж п’яти років Проект ПРОМІС сприяє зменшенню гендерної нерівності через активне залучення жінок до процесів економічного розвитку і прийняття політичних рішень на місцевому рівні. Жіночий бізнес-форум «VinLadyFest» є одним з небагатьох майданчиків, що дозволяє жінкам знайти корисні партнерства, надихатись успішними практиками та популяризувати жіноче підприємництво в Україні.