Канадці допомагатимуть Прикарпаттю залучити інвестиціїДжерело: Телерадіокомпанія «РАІ»

З такою метою 15 березня в облдержадміністрації у рамках проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) відбулися експертні інтерв’ю із керівниками департаментів ОДА та фокус-групи із представниками громадських організацій, бізнес-середовища та, безпосередньо, інвесторів.

Зі сторони Івано-Франківської ОДА допомогу в організації експертного інтерв’ю та фокус-групи надав департамент економіки (В.Попович).

Група фахівців проекту ПРОМІС працювала із керівниками профільних департаментів ОДА, а саме: В.Поповичем, Д.Романюком, С.Подошвою, В.Ілійчуком. У ході експертного інтерв’ю обговорено проблеми залучення інвесторів в економіку Прикарпаття, здійснено аналіз та оцінку зовнішніх та внутрішніх чинників. У другій половині дня, під час роботи фокус-групи, було обговорено головні проблеми, які стоять на заваді формування позитивного інвестиційного середовища Прикарпаття, а також можливості Івано-Франківського регіону. У роботі фокус-групи брали участь 10 представників громадських організацій, бізнес-середовища, торгово-промислової палати та, безпосередньо, діючих підприємств, створеним завдяки прямим зовнішнім інвестиціям.

По завершенню експертного інтерв’ю та фокус-групи експерти проекту ПРОМІС спільно із В.Поповичем, провели зустріч із заступником голови Івано-Франківської ОДА Я.Паранюком, де було обговорено головні напрямки діяльності проекту ПРОМІС, який діятиме на Івано-Франківщині до кінця 2020 року.

За результатами роботи буде здійснено грунтовний аналіз проблем, які стоять на заваді приходу інвесторів на Прикарпаття, а також розроблено конкретні рекомендації щодо покращення ситуації. А згодом буде втілено ряд заходів стосовно формування позитивного інвестиційного середовища Прикарпаття задля співпраці із вітчизняними та іноземними інвесторами.