DSC_2780-1024x68412 вересня в приміщенні Коломийської міської ради відбулося урочисте підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо спільного втілення ініціатив у сфері електронної демократії та електронного врядування між Проектом ПРОМІС та Фондом Східна Європа (ФСЄ). Ця співпраця дозволить побудувати взаємовигідні партнерства між виконавчими органами міських рад, місцевими громадами та громадськими організаціями, сприятиме вирішенню конкретних проблем громад, питань їх розвитку, та впровадженню в містах-партнерах Проекту передового досвіду та інструментарію, що були розроблені ФСЄ, такі як платформа «Відкрите місто», «Єдина система місцевих петицій», «Громадські ініціативи», «Громадський інспектор», «Бюджети участі» та ін.

Місто Коломия стане першим містом-партнером, яке, за підтримки Проекту ПРОМІС, буде підключенедо інтерактивної веб-платформи «Відкрите місто», що дає можливість громадянам привертати увагу до1455715574_vidkryteактуальних проблем своїх громад, місцевій владі – оперативно реагувати на ці проблеми, громадам – самоорганізовуватися навколо вирішення проблем, місцевому бізнесу та інститутам громадського суспільства – планувати свої благодійні ініціативи, базуючись на реальних потребах громад. Сьогодні платформа вже впроваджена і успішно реалізується в 27 містах України. Більше про веб-платформу за посиланням: http://opencity.in.ua/

В урочистому підписанні взяли участь міський голова Коломиї Ігор Слюзар, директор Проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко, Президент ФСЄ Віктор Лях, місцеві громадські діячі та підприємці Коломиї.

 

Відеосюжет з підписання: