Джерело: Полтавської ОДТРК «Лтава»

У Полтаві провели тренінг, на якому представників об’єднаних тергромад вчили отримувати кошти від держави. Від принципів проекту – до платіжки з Фонду регіонального розвитку. Організували навчання спеціалісти ПРОМІСу – проекту міжнародної технічної допомоги. Про рецепт ідеальної співпраці дізнаєтесь разом із журналістами ПТН.

На трьох прикладах тренер розповідає, як отримати кошти від Фонду регіонального розвитку. Переправа через річку чи котельня на соломі – головне територію розвивати. Ремонт даху приміщення тепер навряд чи профінансують.

Василь Кашевський: До 2014 року кошти Фонду розподілялись таким чином, що одна дві області отримували 70 відсотків, а решта – решту. То зараз усе пропорційно до населення України.

Сьогодні гроші на розвиток дають не тільки кільком областям на сході України, розповідають на тренінгу. У Хорольському районі, наприклад, купили шкільний автобус та за півмільйона обладнали артезіанську свердловину у 2014-му.

Леся Лопата: Десь близько 800 чоловік не мали власної водонапірної башти та свердловину. Для того щоб одній людині встановити свердловину потрібно близько 10 тисяч гривень. На основі цієї проблеми і було створено проект.

Він має бути зрозумілим та демонструвати готовність до змін. У 2015 році дороги Полтави відремонтували, а на 2017-ий попросять фінансувати їх прибирання. Рахунок на десятки мільйонів.

Юрій Левченко: У цьому році теж виділені немалі кошти для ремонту доріг, тому на сьогодні додаткова техніка потрібна (02.16)/(02.30) Акцент головний буде на техніку, яка буде прибирати та обслуговувати ті дороги, які ми відремонтуємо.

Навчали представників новостворених об’єднаних громад 2 дні. Проводили тренінг спеціалісти з місцевого самоврядування.