Джерело: АМЕР

Начальник відділу економіки Руслан Помагайбо та головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС Валерій Кокоть

Начальник відділу економіки Руслан Помагайбо та головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС Валерій Кокоть

Консультант Проекту ПРОМІС Ірина Ковра

Консультант Проекту ПРОМІС Ірина Ковра

Директор ТОВ "Енергосервіс Лтд" Віталій Савчук

Директор ТОВ “Енергосервіс Лтд” Віталій Савчук

Голова Спілки підприємців Оксана Чорноморець

Голова Спілки підприємців Оксана Чорноморець

19 серпня в сесійній залі Ладижинської міської ради відбулося засідання Робочої групи з розробки Програми розвитку малого та середнього підприємництва в рамках Проекту ПРОМІС. У засіданні взяли участь підприємці, керівники підприємств, працівники органів місцевого самоврядування, Агенції місцевого економічного розвитку, депутати міської ради, представники ЗМІ, експерти Проекту ПРОМІС. Відкрив засідання начальник відділу економіки Ладижинської міської ради Руслан Помагайбо, який привітав учасників заходу та подякував за плідну співпрацю фахівцям Проекту ПРОМІС.

Головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС Валерій Кокоть представив учасникам засідання Програму розвитку малого та середнього підприємництва, яка має 5 етапів розробки – організація роботи, аналіз ситуації, формування напрямків розвитку, план заходів, моніторинг та оцінка. Експерт зауважив, що важливо визначити напрямки розвитку малого та середнього підприємництва в Ладижині та Консультант Проекту ПРОМІС Ірина КовраКонсультант Проекту ПРОМІС Ірина Ковраїх можливі сценарії, адже під вибрані напрямки будуть розроблені конкретні проекти, на фінансування яких Проект ПРОМІС планує виділити у 2017 році 100 тисяч канадських доларів. Для реалізації цих проектів передбачається також залучення бюджетних коштів та коштів бізнесу.

Консультант Проекту ПРОМІС Ірина Ковра представила учасниками Робочої групи результати експрес-аналізу з визначення місцевого бізнес-клімату, що проводився у Ладижині за методологією Проекту ПРОМІС, головними завданнями якого були виявити перешкоди, що заважають розвитку бізнесу, сформувати пропозиції та запропонувати конкретні дії щодо поліпшення інфраструктури підприємництва за співпраці бізнесу та влади. Консультантами ПРОМІСу проаналізовано 8 регуляторних актів місцевої влади, надано рекомендації для Директор ТОВ “Енергосервіс Лтд” Віталій СавчукДиректор ТОВ “Енергосервіс Лтд” Віталій Савчукнайефективнішої взаємодії з представниками бізнесу, сформована дорожня карта у сферах надання адміністративних послуг, регуляторної діяльності, земельних відносин, містобудування та архітектури, розміщення зовнішньої реклами, використання комунального майна, торгівлі, стимулювання розвитку бізнесу.

Консультант Проекту ПРОМІС Надія Єременко розповіла присутнім про бізнес-профіль міста – комплексний документ, що об’єднує всі аналітичні та статистичні напрацювання щодо розвитку бізнесу в місті. Також консультант ознайомила учасників з Європейським актом про малий бізнес, прийнятий у 2008 році, який є основою політики Європейського Союзу щодо розвитку малого і середнього підприємництва та спрямований на проведення заходів для поліпшення підприємництва у країнах ЄС.

Наступне засідання Робочої групи відбудеться у вересні. Програма розвитку малого та середнього підприємництва в Ладижині має бути розроблена до січня 2017 року. Агенція місцевого економічного розвитку закликає всіх підприємців міста проявити активність та долучитися до розробки Програми. Свої пропозиції щодо пріоритетних напрямків розвитку підприємництва, проекти, направлені на поліпшення бізнес-інфраструктури в місті, перспективні ідеї, які можливо втілити в Програмі, просимо надавати до Агенції місцевого економічного розвитку за адресою: м. Ладижин, вул. Процишина, 10 Г, 2 поверх або надсилати на електронну скриньку: m.bahniuk@amerlad.org.ua

Телефон для довідок 6-12-94.