Джерело: Офіційний веб-сайт міста Хмільник

eco_city_on_your_hand_682180310 травня 2017 року в конференц-залі міської ради відбулося засідання робочої групи з проведення Стратегічної екологічної оцінки (СЕР) проекту Стратегії розвитку туризму на території субрегіону Хмільник.

Учасниками зустрічі виступили посадовці, громадські організації, консультанти Проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) та Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

Відкрив засідання міський голова Сергій Редчик, який подякував за можливість предметної комунікації, підкреслив актуальність проведення SWOT-аналізу екологічної ситуації на території міста та побажав результативної роботи упродовж робочого процесу.

Координаторка Програми «Зміни клімату і енергетична політика», представниця Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні Оксана Алієва  висловила нагоду у перспективній реалізації стратегічної екологічної оцінки проекту Стратегії розвитку туризму на території субрегіону Хмільник.

Консультант проекту ПРОМІС Геннадій Марушевський ознайомив із метою, методологією та досвідом застосування Стратегічної екологічної оцінки.

Консультантка Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні Мар’яна Завійська розповіла про організацію діяльності Робочої групи, що проводитиме Стратегічну екологічну оцінку та фахово допомогла із визначенням ключових екологічних проблем на території міста.

Консультант проекту ПРОМІС Олег Левченко провів огляд напрацьованих матеріалів, що складають проект Стратегії розвитку туризму на території субрегіону Хмільник.

Підсумком заходу стало проведення SWOT-аналізу екологічної ситуації у субрегіоні Хмільник, виокремлення сильних і слабких сторін, можливостей і загроз та затвердження структури звіту про Стратегічну екологічну оцінку.