27 жовтня 2017 року в Івано-Франківську за підтримки Проекту ПРОМІС відбувся Міжнародний інвестиційно-економічний форум «Партнерство та перспектива».

Сюжет телеканалу UA: КАРПАТИ

Джерело: Інтернет-видання «WestNews»

22835618_1566440196745343_1807380032_nМетою даного заходу є створення умов для зростання інвестиційної привабливості м. Івано-Франківська шляхом залучення іноземних інвестицій та передових технологій, збільшення обсягів виробництва та експорту місцевої продукції, сприяння розвиткові міжнародного науково-технічного співробітництв, а також створення нових робочих місць.

«Це вже третій форум, завдання – побачимо, що ми досягли в соціально-економічному розвитку і основне завдання розкрити нашим інвесторам потенційним стратегію розвитку. Для нас основне щоб ми створювали роботі місця. Тут зібралися представники європейських країн», – говорить Богдан Білик, заступник міського голови Івано-Франківська з питань економіки.

Також Білик зазначає, що ми маємо найвищій показник серед обласних центрів щодо міжнародних інвестицій на душу населення – 2000 доларів.

«Найбільше ми б хотіли ІТ-спрямування, транспортний напрямок, ну і дійсно ж зміцнити ті підприємства, які вже працюють», – додав Білик.

«Івано-Франківськ має що презентувати – це успішний досвід залучення інвестицій у найрізноманітніші галузі економіки. Нам є на що сподіватись, адже інвестиційний потенціал та комфорт нашого міста не залишає сумнівів ні для кого. Головним завданням цьогорічного форуму: презентувати стратегію розвитку Івано-Франківська на наступні 10 років. Її ми розробили разом з урядом Канади та проектом Проект «Партнерство для розвитку міст» проміс / pleddg, враховуючи думку фахівців та звичайних мешканців», – наголосив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Наші інвестори повинні знати, чого чекати від міста в найближчій перспективі, в якому напрямку буде воно розвиватись», – додав він.

До слова, найбільшим інвестором в інфраструктуру Івано-Франківська є його мешканці, які завдяки своєму співфінансуванню за різними програмами щоденно вкладають кошти в добробут рідного міста. І за це я надзвичайно вдячний кожному.