Джерело: Бердянська міська рада

Berdyunsk-gerb

На черговій сесії міської ради прийнята Програма посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва м. Бердянськ на 2019-2021роки. При розробці цієї Програми було враховано особливості місцевого потенціалу, регіональні та національні пріоритети, а також сучасні європейські та світові тренди розвитку малого підприємництва. Фахівці управління економічного розвитку виконкому спільно з експертами «ПРОМІС» здійснили дослідження та реальні опитування підприємців: які є проблеми і очікування, що бізнесу потрібно від влади і чим вона може бути корисною.

Програма корелює зі Стратегією розвитку м. Бердянськ на період до 2027 року, національними пріоритетами щодо розвитку малого та середнього підприємництва та створена на основі європейських бізнес-принципів: підтримка бізнесу, в тому числі стартапів, розвиток комунікацій між бізнесом та владою, впровадження механізмів стимулювання попиту на продукцію місцевих виробників.

В основі програми – порівняльні дослідження сильних та слабких сторін Бердянська, на підставі яких визначено сім пріоритетних сфер підприємницької діяльності:

– Популяризація підприємництва;
– Спрощення виконання адміністративних вимог;
– Удосконалення комунікації;
– Полегшення доступу до фінансування;
– Спрощення виходу на нові ринки;
– Сприяння навчанню персоналу та інноваціям;
– Підтримка екологічних ініціатив.

За цими напрямками за три роки пропонується втілити 25 проектів, які на думку розробників Програми акумулюють сильні сторони Бердянська для розвитку підприємництва.

Виконавчий комітет Бердянської міської ради продовжує роботу над досягненням більш якісних показників та створенням комфортніших умов для ведення бізнесу.